Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Tintelende benen
Hoewel tintelende benen minder vaak voorkomen dan tintelende vingers kunnen ook deze voor behoorlijk wat overlast zorgen. De oorzaak van tintelende benen kent vaak dezelfde oorzaak als bij tintelende vingers. Bijna altijd ontstaan tintelende vingers en tintelende benen door het afklemmen van bloedvaten of zenuwen. Dat tintelende vingers vaker voorkomen heeft met het veelvuldig gebruik van de vingers te maken, we klemmen er alles mee vast wat we oppakken of gebruiken. Toch hebben we vaak meer overlast van tintelende *benen.

De* benen hebben we nodig als we willen staan en willen lopen, fietsen of autorijden. In sommige gevallen kunnen de tintelende benen levensgevaarlijke situaties veroorzaken. Iemand die aan het stuur zit kan door tintelende benen opeens niet meer voldoende functioneren. Het been kan plotseling veel pijn gaan doen of men verliest het gevoel in de benen en kan deze soms niet meer bewegen. Omdat tintelende benen kunnen ontstaan door afklemming wordt daarom altijd aangeraden om na twee uur rijden even de benen te strekken. Door te strekken komt de bloedcirculatie weer op gang en verkleint de kans op tintelende benen bij lange afstanden.

Bij tintelende benen helpt strekken van de benen om het tintelen te laten verdwijnen. Ook het op en neer schudden van het been kan hierbij helpen. Sommige mensen hebben last van chronisch tintelende benen. In dit geval zijn de tintelende benen vaak een symptoom van een aandoening. Je kunt een zenuwbeschadiging of een vaatvernauwing hebben opgelopen die het tintelende gevoel veroorzaken. De tintelende benen kunnen zowel tijdens beweging als in rust optreden. Heb je regelmatig last van tintelende benen ga dan naar de huisarts. Doe dit ook als de tintelende benen veranderen in pijnlijke benen of als het gevoel niet helemaal terug komt. Let op bijkomende symptomen die door aandoeningen kunnen ontstaan. Kun je al je tenen nog bewegen, heb je koude tenen of voeten of vormt zich naast het tintelen ook vocht in de benen. Er kan een zenuw of bloedvat beklemd zijn geraakt, of er kan een bloedvat verstopt zitten wat de tintelende benen veroorzaken. Ook kun je last hebben van restless legs.