Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Gezicht behandeling
Voor een gezicht behandeling kun je een afspraak maken met de schoonheidsspecialiste, maar je kunt ook heel eenvoudig jezelf een gezicht behandeling geven. De bedoeling van een gezicht behandeling is een diepe reiniging van de poriën, het verwijderen van dode huidcellen, de huid extra voeden en zorgen voor een goede bloeddoorstroming in de huid. Het is bij een gezicht behandeling wel nodig dat je de huid behandelt met de juiste middelen, je moet daarom weten of je een droge huid, een vette huid, een normale- of een gecombineerde huid hebt. Dit kunnen ze voor je vaststellen bij de drogist.

Om het gezicht te kunnen behandelen zoals het moet, moet eerst alle make-up verwijdert worden en moet de huid soepel- en de poriën opgemaakt worden. Het beste werkt net als bij een schoonheidsspecialiste een zo warm mogelijke handdoek die je goed om je gezicht draait. Als het stoomeffect van de handdoek weg is kun je een reinigingslotion gebruiken om het gezicht schoon te maken. Als het gezicht gereinigd is kun je gaan stomen. Hiervoor kun je een kant- en klaar stoomproduct gebruiken uit de drogisterij of je eigen stoombad elixer maken. Kruiden als lavendel werken vaak rustgevend op de huid.

Na het stomen spoel je de huid af met een flinke hoeveelheid lauw water. Uit de poriën zijn tijdens het stomen vuil, vet en zouten gekomen. Neem een voedend masker om je gezicht nog even te verwennen. Als je helemaal klaar bent met je gezicht behandeling kun je de huid nog even goed in masseren met een hydraterende crème. Neem een crème die goed opgenomen wordt om de huid te voeden. De huid om de ogen en de huid van de lippen zijn gevoelig. Behandel deze apart met een speciale crème. Leg tijdens de intrektijd van het masker komkommerschijfjes op je oogleden. Smeer je lippen goed in met een vettige crème. Vergeet bij de gezicht behandeling niet om ook je hals mee te nemen bij de reiniging en hydraterende crème. Om de crème goed op te laten nemen kun je ook om de hals vooraf een warme handdoek leggen.