Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Is chocolade gezond?
Chocolade en de gezondheid, of dit een goede combinatie is daar zijn de meningen in veel gevallen sterk over verdeeld. Het overmatig gebruiken van chocolade is natuurlijk in geen enkel geval gunstig voor de gezondheid van een mens, maar een matig gebruik kan in de regel weinig kwaad. Chocolade bevat immers een heleboel waardevolle ingrediënten welke bij kunnen dragen aan een uitgebalanceerde *voeding.

Van* chocolade krijgt men een heleboel energie binnen. Het draagt daardoor bij aan een actieve levensstijl. Op het moment dat het menselijk lichaam energie verbrandt bij een zware geestelijke of lichamelijke inspanning zal chocolade dat binnen een relatief korte tijd weer weten te compenseren.

Chocolade wordt gemaakt van de vruchten van de cacaoplant. In deze plant zijn de natuurlijke stoffen polyfenolen aanwezig. Tevens bevat chcolade een heleboel flavanolen en procyanidinen. Het gaat in dit geval om een aantal krachtige antioxidanten, welke door de werkzame stof de lichaamscellen weet te beschermen tegen het effect van de zogenaamde vrije *radicalen.

Er* is inmiddels door wetenschappers onderzoek gedaan naar de lage cholesterolwaarden op het moment dat men chocolade eet. Normaliter zijn de donkere soorten chocolade en cacao vrij van cholesterol. Wanneer men vervolgens naar melkchocolade en witte chocolade kijkt dan worden gezegd dat deze maar een minimale hoeveelheid cholesterol in zich hebben. Dit cholesterol is afkomstig uit de melk welke bij de productie van witte- en melk chocolade wordt gebruikt.

Verder bevat chocolade, of beter gezegd cacao, een minimale hoeveelheid van teobromine en cafeïne. Doordat cacao deze stoffen bevat, heeft het een stimulerend effect op zowel het centrale zenuwstelsel, de hartslag als de ontspanning van de spieren ten behoeve van de ademhaling. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de concentratie daardoor beter wordt.

Chocolade bevat verder nog vitamine A, vitamine B12 welke de groeiprocessen zal ondersteunen, vitamine B, D en E. Tevens bevinden zich nog een aantal belangrijke mineralen in chocolade, welke essentieel zijn voor het goed functioneren van het lichaam van de mens. Zeker op het moment dat men met mate chocolade gebruikt dan is dit iets waar men met een gerust hart zo nu en dan van kan *snoepen.
*