Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Is grapefruit gezond?
De grapefruit is een vrucht die afkomstig is van de plantensoort Citrus Paradisj. Deze vrucht wordt dan ook tot de citrusvruchten gerekend. De grapefruit groeit aan een boom die wel zo’n 15 meter hoog kan worden. De grapefruit is een kruising tussen een tweetal andere citrusvruchten, te weten: tussen een sinaasappel en een pompelmoes. Nog niet zo heel lang geleden is deze soort fruit gecreëerd. De grapefruit vindt zijn oorsprong in West-Indië. Met name in de Verenigde Staten van Amerika en Israël wordt de grapefruit vandaag de dag gekweekt. Er zijn niet alleen witte- maar eveneens rode grapefruits te verkrijgen. De rode varianten zijn echter minder bitter dan de witte grapefruits en eveneens meer geliefd bij het grote publiek. In tegenstelling tot wat een heleboel mensen denken bestaat er wel degelijk een verschil tussen de grapefruit en de pompelmoes.

De grapefruit is echter een vrucht die zeer gezond is. Dit heeft met name te maken met het feit dat een grapefruit voor een groot deel uit water bestaat en dus voedingsstoffen goed weet te vervoeren door het lichaam van een mens. Tevens is het water betrokken bij het regelen van de lichaamtemperatuur. De grapefruit is verder gezond, omdat deze niet alleen een heleboel vitaminen maar ook mineralen en voedingsvezels bevat, welke een voorname taak vervullen bij het functioneren van de darmen. Daarnaast bevat een grapefruit niet veel calorieën, namelijk maar 30 kilocalorieën in elke honderd gram van deze vrucht.

Op het gebied van de aanwezige voedingsstoffen is een grapefruit dus gezond, maar ook op het m,oment dat men af wil vallen dan bevordert deze vrucht het proces. Wanneer men elke dag een grapefruit eet of wanneer men grapefruitsap drinkt dan zal men sneller en meer gewicht verliezen. Dit wordt toegeschreven aan een stofje dat zich in de grapefruits bevindt, dat zorgt voor het laag blijven van de bloedsuikerspiegel in het bloed zowel voor als na een maaltijd. Het lichaam is dan dus eenvoudiger in staat om de calorieën van de maaltijd te gebruiken als energie, in plaats van deze in vetten om te zetten waardoor men eerder gewicht gaat verliezen.