Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Zijn champignons gezond?
In een groot aantal gerechten treft men champignons aan. Hierbij kan men bijvoorbeeld denken aan soepen, salades, stoofschotels en wildgerechten. Deze soort paddenstoel heeft van zichzelf echter weinig smaak en krijgt deze dan ook van de overige ingrediënten van het betreffende gerecht. Wel maken champignons een gerecht vaak voller van smaak.

Champignons bevatten bovendien maar een geringe hoeveelheid calorieën, vet en zout. Wel bevatten champignons een heleboel vezels evenals vitamine B. Eveneens onmisbare stoffen zoals bijvoorbeeld ijzer, eiwitten en calcium zitten in champignons. Doordat een champignon een heleboel water bevat zal men er niet snel van aankomen en dus dik van worden. Elke honderd gram champignons bevat dan ook maar 21 kilocalorieën.

Champignons bevatten dus een heleboel goede voedingsstoffen. Maar desondanks wordt niet aangeraden om de champignons rauw te nuttigen. Dit heeft op de eerste plaats te maken met de bewering dat een champignon wellicht schadelijke stoffen zou bevatten, waaronder de stof agaritine. Dit is een stof welke kanker kan verwekken .Het is echter niet wetenschappelijk bewezen dat men werkelijk kanker kan krijgen van de hoeveelheid van deze stof welke in de champignon zit. Op de tweede plaats is het aan te bevelen om de champignon niet ongekookt of ongebakken te eten, omdat men door verhitting de bacteriën die hierop aanwezig zijn kan doden. Dit is van belang omdat de champignons op paardenmest groeien en daarin kunnen zich een groot aantal bacteriën hebben verzameld.

Champignons eten is dus gezond, mits deze zijn verhit. Deze bevatten een heleboel goede voedingsstoffen, maar zijn niet voedzaam. Dit komt omdat deze voor negentig procent uit water op zijn gebouwd. Voor personen die af willen vallen of hun lichaamsgewicht op peil willen houden zijn champignons dan ook een goede toevoeging aan de maaltijd. Men kan immers zonder een schuldgevoel van deze heerlijkheden eten. Bovendien zijn champignons uitermate geschikt om gerechten mee te garneren.

Voordat men echter de champignons gaat bereiden is het het zaak om deze eerst goed schoon te borstelen zodat al het vuil wordt verwijderd. Afspoelen of wassen in water is echter uit den boze. De smaak en structuur zullen dan worden *aangetast.
*