Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Zijn mandarijnen gezond?
De mandarijn is een vrucht die tot de citrusvruchten mag worden gerekend en een oranje kleur heeft. Volgens wetenschappelijk onderzoek zal de kans op het ontwikkelen van leverkanker, aderverkalking, diabetes en beroertes door het eten van mandarijnen aanzienlijk worden verkleint. Dit is te danken aan het feit dat er in de mandarijn carotenoides aanwezig zijn. Dit is een vorm van vitamine A, welke ervoor zorgt dat de mandarijn de typische een oranje kleur zal krijgen.

Carotenoïden worden omgezet in vitamines en het deel dat niet om wordt gezet, zorgt ervoor dat de vrije radicalen (welke zorgen voor onder meer het ontstaan van een aantal soorten kanker) minder ruimte zullen krijgen. Deze carotenoïden spelen eveneens een voorname rol bij het immuunsysteem van de mens en de groei van de lichaamscellen. Deze hebben daar een positieve effect op. De stoffen beschermen daarbij eveneens de huid en de ogen tegen de schadelijke invloed van de Ultra Violette straling welke onder andere in zonlicht aanwezig is.

Mandarijnen zijn dus zeer goed om het lichaam van een mens gezond te houden. Deze citrusvruchten bevatten bovendien een heleboel vitamine C en slechts 16 calorieën per stuk. Bovenal bevatten mandarijnen maar een geringe hoeveelheid zout, wat goed zal passen in een zoutarm dieet. Men kan dus met een gerust hart een mandarijn consumeren als tussendoortje, twee of drie stuks is eveneens geen enkel probleem. Het eten van deze vruchten zorgt er eveneens voor dat men even geen last van een gevoel van honger meer heeft en is tevens een uitstekend middel tegen de dorst.

Voor mensen die af willen vallen is een mandarijn dan ook dikwijls een goed tussendoortje. Naast de weinige calorieën die de vrucht bevat kan men er ook de ergste honger mee stillen en zal men dus minder snel geneigd zijn om te gaan snacken.

Een mandarijn kan men verder ook prima gebruiken om sap van te maken of om deze te verwerken in een heerlijke salade of een ander warm dan wel koud gerecht. Dit zorgt er dus voor dfat men op verschillende momenten van de dag deze lekkere vrucht in kan zetten.