Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Zijn radijsjes gezond?
Radijsjes zijn een soort knolletjes welke rauw kunnen worden gegeten. Deze soort groente heeft een licht scherpe smaak maar met een snufje zout vinden veel mensen deze nog smakelijker. Radijsjes bevatten niet veel calorieën te weten: zo’n 20 kcal op elke honderd gram.

Door het eten van radijsjes wordt de spijsvertering gestimuleerd. Daarnaast zuiveren radijsjes de nieren en dus eveneens het bloed in het lichaam. Dit is onder meer gunstig voor de huid. Verder is het eten van radijsjes goed voor de luchtwegen, omdat erdoor zullen worden verlicht. Op het moment dat men last heeft van bloedarmoede dan zijn radijsjes ook zeer geschikt om te eten. De4ze knolletjes bevatten immers een heleboel ijzer. Door de vezels die in de radijsjes zitten, wordt de werking van de darmen gestimuleerd. Maar ook het functioneren van de lever en de galblaas wordt door stoffen in de radijsjes dit is eveneens van groot belang voor een goede spijsvertering.

Radijsjes bevatten slecht een geringe hoeveelheid calorieën en zijn om die reden dan ook uitermate geschikt om als tussendoortje te eten op het moment dat men een dieet volgt om gewicht mee te verliezen. Door het grote aantal voedingsstoffen is het eveneens een gezonde groente. Dus radijsjes zijn niet alleen erg gezond maar men kan er tevens eten op elk ogenblik van de dag. Zo kan men de radijsjes bijvoorbeeld gaan verwerken tot een frisse salade, gebruiken als broodbeleg, als tussendoortje of als borrelhapje.

Doordat er in radijsjes vrijwel geen suikers zitten kunnen deze knolletjes ook prima worden ingepast in een suikerarm dieet voor bijvoorbeeld een persoon die lijdt aan diabetes. Maar met name mensen die een dieet volgen om af te vallen zullen de radijsjes gemakkelijk als tussendoortje kunnen gebruiken omdat er nauwelijks calorieën in zitten en men daar dus geen omkijken naar zal hebben.

Sommige radijsjes kunnen echter net een beetje scherper van smaak zijn dan een ander waardoor bepaalde mensen niet voor deze gezonde knolletjes als groente durven te kiezen of omdat zij niet van deze smaak houden. Door de gunstige eigenschappen is het wel het overwegen waard om toch eens te proeven.