Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Alternatieve behandeling nekpijn
Naast de reguliere mogelijkheden bij nekpijn zijn er ook alternatieve behandelingen die nekpijn kunnen verlichten, tijdelijk laten verdwijnen en sommige mensen zweren erbij, helemaal laten verdwijnen. De keuze in alternatieve behandeling is net als bij reguliere behandeling afhankelijk van de oorzaak. Ga nooit zelf naar ingrijpende alternatieve methoden maar doe dit altijd in overleg met de arts. Ga tevens altijd naar erkende alternatieve genezers, de schade die kan ontstaan door een verkeerde behandeling bij de nekwervels is enorm. Blijf naar de reguliere arts gaan ook als je voor alternatieve behandelmethoden kiest.

Bij alternatieve behandelingen van nekpijn kun je kiezen voor verlichting van de pijn. Vooral bij mensen met aandoeningen zoals artrose is dit aan te raden. Een alternatieve behandeling kan bijvoorbeeld transcutane electro neuro stimulatie zijn. Hierbij worden door middel van elektroden kleine impulsen toegediend in de omgeving van de pijnlijke plaats. Tens, zoals de behandeling wordt genoemd geneest niet maar verlicht tijdelijk de pijn. Ook een goede nekmassage kan voor tijdelijke verlichting zorgen. De nekmassages helpen vooral bij spierverrekkingen, verstijfde spieren en dergelijke. Massages en TENS behandelingen zijn ondersteunende alternatieve behandelwijzen bij nekpijn.

Chiropractie wordt in de volkmond nog wel eens bottenkraken genoemd. De chiropractor kraakt de gewrichten om pijn te verminderen. Veel mensen zweren bij chiropractische behandelingen. Door het kraken van de botten komen spieren los en verdwijnt de pijn. Erkend moet worden dat er inderdaad mensen genezen zijn na een behandeling bij de chiropractor. Hetzelfde blijvende krediet wordt gegeven aan de acupuncturisten. Echte kenners van acupunctuur weten de naaldjes en naalden op precies de juiste plaatsen in te brengen. Vooral bij ingrijpende alternatieve behandelingen is veiligheid en erkenning belangrijk. Vertel altijd aan je huisarts wat je wilt gaan doen of voor welke behandeling je gekozen hebt. De huisarts kan een korte beschrijving geven van de klachten en de conditie van je nekwervels, spieren, zenuwen en dergelijke. Bij chiropractie en acupunctuur zijn soms meerdere behandelingen nodig voor een blijvend resultaat. Sommige ziekteverzekeringen vergoeden bepaalde behandelingen. Soms moet men zich dan wel houden aan de alternatieve genezers die in het bestand opgenomen zijn. Vraag vooraf informatie.