Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Nierontsteking behandeling
Als je pijn krijgt in de omgeving van de nieren dan moet de arts eerst vaststellen waar deze pijn vandaan komt. Veel nieraandoeningen en ook een blaasontsteking geven vergelijkbare symptomen. Enkele van deze symptomen zijn plasproblemen, pijn in de onderbuik, vermoeidheid en functioneringsproblemen in het lichaam. De eerste nierontsteking behandeling bestaat dan ook vaak uit verschillende onderzoeken zoals urineonderzoek, een bloedanalyse en het meten van de bloeddruk. Tijdens het wachten op de uitslagen neemt een arts wel vast preventieve maatregelen als dit nodig mocht zijn.

De preventieve behandelingen bij een nierontsteking zijn gericht op de zichtbare symptomen. Zo kan een arts bloeddruk verlagende middelen voorschrijven, bij vochtophoping zoutloos- of zoutarm eten adviseren of plastabletten voorschrijven. Vooral wordt gedaan aan pijn- en ontstekingsremmende bestrijding in de vorm van paracetamol. Vaak helpen de preventieve behandelingen al voldoende. Is een nierontsteking ernstiger dan kan de arts een corticosteroïden- of antibioticakuur voorschrijven. Een kuur moet altijd afgemaakt worden, doet men dit niet dan kan de nierinfectie snel en soms in een heftigere vorm *terugkomen.

Een* nierontsteking is in de meeste gevallen goed te behandelen als je er op tijd bij bent. Blijf je met een nierontsteking rondlopen dan kan de infectie zich verder uitbreiden naar andere organen. Vrouwen die vaker last hebben van een blaasontsteking hebben een grotere kans op een nierontsteking. Dit kun je voorkomen door tijdig met een blaasontsteking naar de huisarts te gaan. Ook vrouwen in de menopauze, mannen met een vergrootte prostaat en mensen met een verlaagde weerstand hebben meer risico op een nierontsteking. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Hoewel dit niet altijd lukt kan men dit wel proberen. Belangrijk is het blijven activeren van de nieren door veel te drinken. Te gaan plassen als je drang voelt en de tijd te nemen om de blaas helemaal leeg te plassen. Soms zijn er aandoeningen die het risico op een nierontsteking vergroten zoals een hoge bloeddruk. In de meeste gevallen blijf je hiervoor onder behandeling van een arts, zo wordt niet alleen de bloeddruk op peil gehouden maar wordt ook een chronische nierontsteking- of andere chronische nieraandoening *voorkomen.
*