Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Buikspieroefeningen
Buikspieroefeningen zijn de oefeningen die het vaakst worden gedaan op veel verschillende locaties. De reden hiervoor is dat je buikspieroefeningen kunt uitvoeren met zware apparaten, fitnessattributen, je lichaam maar ook met je ademhaling of het aanspannen van de buikspieren zelf. Ook de redenen om buikspieroefeningen uit te voeren zijn verschillend, mannen willen graag een wasbordje, vrouwen willen een platte buik en ouderen willen krachtige spieren behouden. De buikspieroefeningen die je kunt doen zijn divers en afhankelijk van het resultaat dat je wilt behalen.

Het maakt niet uit waar je de buikspieroefeningen voor doet, je moet altijd voelen dat de buikspieren aanspannen. Werk je op bepaalde spieren of spiergroepen dan moet je deze aan voelen spannen. De ademhaling is een van de belangrijkste onderdelen bij buikspieroefeningen. Bij het alleen sterker maken van de spieren moet je bij het intrekken van de buik rustig doorademen, dit kan moeilijker zijn dan het lijkt. Bij de meeste oefeningen moet je diep ademhalen vanuit de buik voor je de oefening doet, vervolgens houd je de adem vast tot je weer naar de basispositie terug gaat. Het uitademen gebeurt dan langzaam door de neus of mond.

Opbouwen is belangrijk bij elke sport en oefening, dus ook bij buikspieroefeningen. Niet alleen voorkom je blessures, je zorgt er ook voor dat je spieren langzaam aan bij elke stap weer geactiveerd worden en zich extra moeten inzetten. Hierdoor bereik je een beter resultaat. Ga je meteen op de toppen van je kunnen dan wennen de buikspieren aan de oefeningen waarna je geen resultaat meer boekt. Uitbouwen van de buikspieroefeningen kun je doen per aantal, gewicht maar ook qua tijd. Zorg dat je buikspieroefeningen doet voor alle spieren zodat je een beter en sneller resultaat krijgt. Dit betekend de bovenbuikspieren, onderbuikspieren maar ook de schuine buikspieren. Trek bij sit-ups en crunches niet aan je hoofd, je moet op de kracht van je buikspieren omhoog komen. Je kunt de handen kruislings op je schouders leggen, zo kun je niet tegen je hoofd duwen of hieraan trekken, ook heb je zo sneller resultaat. Doe minimaal een half uur buikspieroefeningen per dag.