Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Alcoholvergiftiging symptomen
Bij het optreden van een alcoholvergiftiging is er sprake van verschijnselen die gerelateerd kunnen worden aan een vergiftiging. De vergiftiging wordt in dit geval veroorzaakt door een snelle of overmatige inname van alcoholhoudende drank. Strikt genomen mag men dan ook stellen dat verschijnselen die duiden op dronkenschap ook tekenen zijn van een vergiftiging door de ingenomen alcohol.

Toch wordt met een alcoholvergiftiging in de regel een toestand bedoeld die vaak levensbedreigend is. Deze toestand treedt pas op nadat men het stadium van dronkenschap reeds heeft doorgemaakt. Verschijnselen van een alcoholvergiftiging zullen zich bij een bepaald promillage gaan openbaren. Hoe hoog dit promillage is kan van persoon tot persoon verschillen maar ligt in de regel tussen de drie en vier promille.

De persoon zal in zo’n geval niet alleen de symptomen van een gewoon dronkenschap tentoon spreiden maar eveneens zal men zich suf of afwezig gaan gedragen. Men kan slaperig worden en telkens de neiging hebben om in te dutten. In bepaalde gevallen kan dit tevens gepaard gaan met een gevoel van misselijkheid en zelfs met heftig braken.

Dikwijls merkt men dat sprake is van een alcoholvergiftiging doordat de persoon, die gedronken heeft, niet meer op prikkels reageert. Men kan daarbij denken aan prikkels zoals het aanspreken, het aanroepen, het vastpakken of een tik op de wang geven. Overige tekenen van een alcoholvergiftiging zijn een ademstilstand, een coma en zelfs een hartstilstand.

Zodra men bij een dronken persoon in de gaten krijgt dat deze een alcoholvergiftiging heeft ontwikkeld, of wanneer men een sterk vermoeden heeft dat dit het geval is, dan is snel handelen geboden. Op het moment dat de drinker nog voldoende bij kennis is kan men trachten deze persoon te laten braken. Uiteraard zal men dan ook moeten proberen om deze persoon bij kennis te houden door bijvoorbeeld hiertegen te blijven praten. Daarnaast is het van belang dat men de persoon gerust probeert te stellen en deze te verplaatsen naar een koele, en het liefst een rustige, ruimte. In geen geval mag men iemand met een alcoholvergiftiging alleen achterlaten en dient men bovendien meteen medische hulp in te roepen.