Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Waterfitness
Bijna alle soorten fitness die in de fitnesscentra gedaan worden kunnen ook in een zwembad uitgevoerd worden. Zodra een fitness oefening in het water plaatsvindt wordt gesproken over waterfitness. Werd waterfitness in het begin nogal eens gezien als slappe gymnastiek voor ouderen of mensen zonder conditie, intussen weet men wel beter. Sommige soorten waterfitness kunnen behoorlijk zwaar zijn. Net zoals het water kan meewerken om je gewicht te verlagen kan het bij sommige fitness oefeningen ook zorgen voor extra weerstand waardoor de fitness oefeningen zwaarder worden door de kracht van het water.

De eerste vorm van waterfitness ontstond onder de naam aquarobics. Verschillende oefeningen die in een zaal werden gedaan vonden nu in het water plaats. Later werd aquarobics intensiever gemaakt door het toevoegen van aquasteps. Nu kun je aqua joggen, aqua power en zelfs aqua zumba uitkiezen als je aan waterfitness wil gaan doen. Door velen wordt vooral aqua joggen heel wat zwaarder ervaren als joggen op het droge. De weg die je jezelf moet banen door de watermuur is behoorlijk zwaar te noemen. Met de komst van de vele verschillende waterfitness onderdelen is ook het aantal waterattributen en apparaten toegenomen om ook bij het waterfitness op te kunnen bouwen.

De lange kleurige slangen die gebruikt werden bij aquarobics zijn uitgebreid met diverse gewichten, fietsen, steps, stretchbanden en dergelijke. Allemaal zo gemaakt dat ze veilig en stabiel in het water gebruikt kunnen worden. Veel van de attributen die bij waterfitness gebruikt worden zijn afkomstig uit de wereld van de hydrotherapie. Waterfitness is geschikt voor iedereen die graag wil bewegen. Juist omdat het water je lichter maakt ontstaan er minder blessures en is waterfitness ook geschikt voor mensen met diverse aandoeningen die sporten op het droge belemmeren. Waterfitness wordt altijd gegeven in een zwembassin waarin je nog kunt staan. De temperatuur van het water is aangepast zodat je spieren niet af kunnen koelen. De cooling down bestaat vaak uit één of een paar baantjes vrij zwemmen. Omdat je in het water bent heb je ook minder last van onaangename transpiratiegeuren bij waterfitness. Waterfitness wordt meestal in kleine groepen gegeven.