Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Powertraining
Bij powertraining wordt er gewerkt aan een strak en beter gevormd lichaam. Je kunt met powertraining spieren plaatselijk of over je hele lichaam opbouwen. Ook is powertraining uitstekend geschikt om de spieren die je al hebt getraind te onderhouden. Begin je met het vormen van het perfecte lichaam en vergaren van kracht dan is het belangrijk om langzaam op te bouwen. De trainingen moeten zeker een uur duren om effect te krijgen. Ook is het belangrijk dat je een paar maal per week aan powertraining doet. Voor onderhoud van de spieren is een half uur powertraining meestal genoeg, voor behoud van de conditie is het belangrijk om zeker tweemaal per week aan powertraining te doen.

Bij powertraining worden vaak afwisselende oefeningen gedaan. De oefeningen zijn kort maar krachtig. Het beste werkt powertraining door intensieve oefeningen af te wisselen met minder intensieve oefeningen. Je kunt bijvoorbeeld eerst gewichtheffen en vervolgens op de loopband of grondoefeningen doen zoals sit ups. Je armspieren krijgen de rusttijd die ze nodig hebben terwijl je aan een andere spiergroep zoals je benen of je buik, verder werkt. Bij powertraining wordt vaak gewerkt aan de borstspieren, rugspieren, de biceps, triceps en de onderarmspieren. Aan de beenspieren wordt vaak minder gedaan maar deze profiteren wel mee door de druk van de zware oefeningen en bij de conditietrainingen die bij een goede powertraining horen.

Door powertraining krijg je een zichtbaar afgetraind lichaam. Je wordt zelfverzekerder, hebt meer uithoudingsvermogen en je wordt sterker. Powertraining is geen bodybuilding maar is wel vaak de beginfase voor bodybuilding. Bij powertraining vergroot de spiermassa en verdwijnt het opgehoopte vet. Als je powertraining wilt gaan doen om je lichaam op kracht te brengen na bijvoorbeeld een ziekbed of omdat je een zwakke gezondheid hebt. Doe dit dan nooit zonder een onderzoek vooraf door je huisarts of een sportarts. Krijg je toestemming om powertraining uit te voeren onder bepaalde condities neem dan altijd een trainer in de arm die je bij de powertraining begeleid. Na zware oefeningen hebben je spieren tijd nodig om te herstellen, rust je niet dan vergroot je de kans op blessures.