Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Cardiotraining

Cardiotraining is meer dan alleen maar even fitnessen om wat aan de conditie te doen. Cardiotraining is een intensieve training waarbij gelet wordt op het gezonder maken van de mens. De bedoeling van een cardiotraining is dat je longcapaciteit beter wordt, dat je hart sterker wordt, dat je gewicht verbeterd en je spieren sterker worden. Kortom, cardiotraining is een gedegen conditietraining waarbij je het voordeel hebt dat je er ook beter en strakker uit gaat zien. Bij een goede cardiotraining verbruik je meer dan je hebt gebruikt, dit houdt in dat je hartslag tijdens de trainingen verhoogt maar nooit zoveel dat je niet meer kunt praten omdat je eerst op adem moet komen.

Opbouwen is daarom een groot onderdeel bij cardiotraining. Je hebt voor cardiotraining voldoende tijd, inzet en de wil om door te zetten nodig. Gemiddeld duurt een cardiotraining een uur. Om voldoende resultaat te behalen moet je zeker twee keer per week aan een cardiotraining deelnemen. Het opbouwen gaat bij een cardiotraining minder snel dan bij veel andere trainingen. Wil je naast een betere gezondheid toch snel kilo’s verliezen dan kun je beter een half uur intensieve cardiotraining doen dan een uur doorlopend gematigd. Intensieve trainingen kun je uitvoeren op de fiets zoals bij spinnen en op de loopband met een powerwalk. Doe dit wel onder begeleiding als je slechts vet wilt verliezen en geen spieren op wilt bouwen.

Het beste is cardiotraining vol te houden in een groep. Groeptrainingen worden gegeven op de fitness maar ook bij aquacardio. Train je liever thuis als je een uurtje vrij kunt maken, zorg dan dat je vooral combinatietrainingen uitvoert waarbij alle spiergroepen getraind worden. Let op je ademhaling. Thuis kun je verschillende oefeningen doen maar je kunt ook regelmatig een uur gaan fietsen of wandelen. Pas ook hier het tempo aan de tijd aan die je hebt om de cardiotraining uit te voeren. Fiets of wandel in een normaal gelijkmatig tempo als je een uur hebt maar zet er de pas in als je maar een half uur de tijd hebt. Vooral voor vetverlies is blijven opbouwen heel belangrijk.