Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Halters
Halters zijn er in verschillende meten, soorten en gewichten. Halters kunnen gebruikt worden bij fitnessoefeningen, krachtsporten en bij bodybuilding. De zware halters worden vaak gebruikt in sportscholen. Voor fitnessoefeningen thuis, maar ook voor mensen die af willen vallen worden thuis vaak de korte, vaste halters gebruikt van kunststof die ook wel dumbbell worden genoemd. Dumbbels zijn in verschillende gewichten en materialen verkrijgbaar. Vooral voor thuis zijn de kleine dumbbels die met een hand gepakt kunnen worden ideaal voor conditietraining, oefeningen om af te vallen en oefeningen voor een strakker lichaam.

De vaste halters zijn te koop in vaste gewichten, je kunt dus geen gewicht toevoegen zoals je bij losse halters wel kunt doen. Het gewicht van de vaste halters loopt op per halve kilo zodat je langzaam kunt opbouwen. Als je fitness met vaste halters gaat doen kun je jezelf niet alleen een tijdslimiet- of streefgewicht als doel stellen. Je kunt ook naar een bepaald gewicht van de halters toewerken. Het vaststellen van een einddoel helpt om het fitnessen vol te houden. De halters in fitnesscentra zijn in de meeste gevallen van metaal gemaakt.

De zwaarste halters om mee te trainen zijn barbells. Bij de barbell wordt gebruik gemaakt van losse gewichten. Alleen fitnessen of trainen met een barbell wordt sterk afgeraden. Het gewicht dat je aan een barbell kunt plaatsen is afhankelijk van het gewicht van de halter. Hoewel de vaak lichtere barbell wel wordt gebruikt bij fitnessoefeningen worden deze halters toch vaak gebruikt voor krachttraining. Oefeningen met de barbell worden staand gedaan of liggend op een speciale bank met houder voor de halter. Naast de normale rechte halters zijn er ook speciaal gebogen halters waarmee een langere armbeweging gemaakt kan worden. De vaak ook betere grip zit bij de buiging van de halter. Deze halter die EZ bar wordt genoemd is speciaal bedoeld voor training van de biceps. De verschillende soorten halters zijn bedoeld voor het trainen van verschillende spieren- of spiergroepen. Het beste kun je schematisch werken met halters. Is je doel bereikt train/ fitness dan nog minimaal eenmaal per week om je conditie te behouden.