Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Fitnessoefeningen-voor-thuis

Fitnessoefeningen voor thuis zijn gemakkelijk uit te voeren. Het beste kun je ‘s ochtends vroeg en ‘s nachts voor je gaat slapen tien minuten spieroefeningen doen. In de morgen zorg je ervoor dat je spieren meteen energie gaan gebruiken en als je oefeningen doet voor je gaat slapen werken je spieren nog na terwijl je in dromenland bent. Gedurende de dag kun je eveneens korte sessies houden waarbij je verschillende spiergroepen traint. Gebruik originele fitnessattributen zoals dumbbells, fitnessbal of stretchband, of gebruik materialen die je in huis hebt. Let wel op dat je ook bij deze attributen met een laag gewicht begint dat je kunt opbouwen.

Van de karweitjes die je in huis moet doen kun je eveneens fitnessoefeningen maken. Let op je ademhaling en op het aanspannen en stretchen van spieren tijdens je werkzaamheden. Loop bijvoorbeeld niet vlak achter je stofzuiger maar stretch met een been en een arm naar voor om een plaats verder weg te stofzuigen, doe dit afwisselend met links en rechts. Train je lange buikspieren door niet helemaal om te draaien als je iets moet pakken maar alleen te draaien vanuit je middel terwijl je voeten recht blijven staan.

Maak niet je boven in een keer schoon, of je bedden in een keer op, ga voor elk karwei terug naar boven, zo klim je vaker de trap op en af. Traplopen is goed voor je conditie en verstevigt je beenspieren en achillespezen. Doe je was niet in de droogtrommel maar hang deze op aan een hoge lijn. Zet de wasmand op de grond en buig- en strek, niet alleen train je buik, been- en armspieren, je bespaart ook nog flink op je energierekening. Van het geld dat je bespaart kun je een hometrainer kopen zodat je tussen de werkzaamheden in, weer of geen weer, ook nog kunt fietsen. Loop zoveel mogelijk om, om in beweging te blijven. Moet je naar de wc, ga dan niet recht naar de deur maar loop een rond om de tafel. Blijf niet zitten of staan als je moet telefoneren, maar loop rond met de telefoon in je hand.