Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Krachttraining
Er zijn veel soorten fitness en sporten waarmee je het volumen en de sterkte van je spieren kunt verbeteren. Ook zijn er diverse oefeningen die je kunt doen om sterke spieren te creëren. Krachttraining is een van de sporten waarmee je zowel het volume als de kracht van je spieren kunt vergroten. Je lichaam wordt strak en je spieren zijn met het oog zichtbaar. Krachttraining wordt het vaakst uitgevoerd door het mannelijk geslacht, dat wil niet zeggen dat er helemaal geen vrouwen zijn die een hele- of een gedeelte van een krachttraining volgen.

Bij krachttraining bouw je niet alleen aan je lichaam en spieren, ook je conditie wordt verbeterd en zelfs een stuk van je psyche. Mensen die aan krachttraining doen zijn vaker zelfzeker. Gewicht is een groot onderdeel bij de krachttrainingen. Een goede voortraining is hierbij belangrijk. Zeker als je nog nooit met gewichten gewerkt hebt is het belangrijk om langzaam op te bouwen. Veel mensen die aan krachttraining doen richten zich op de borst, schouders en armen. Doe je krachttraining onder begeleiding van een trainer dan is het programma uitgebreider. De verdeling over de spiergroepen is belangrijk om geen blessures te krijgen. Deze trainingen worden balans trainingen genoemd.

Krachttrainingen hoeven allerminst eentonig te zijn. Veel mensen denken dat krachttraining inhoudt dat je moet proberen om zoveel mogelijk gewicht de hoogte in te krijgen en houden. Er zijn echter veel combinatietrainingen bij krachttraining. Krachttrainingen kunnen naast barbells ook bestaan uit push ups, sit ups, powerwalk, aquapower maar ook uit gewicht drukken en zelfs fietsten en touwtje springen voor de opbouw van de conditie. Daarnaast is krachttraining niet alleen maar werken aan je lichaam en conditie in de sportzaal. Het is belangrijk dat je een aangepast dieet volgt om je lichaam te onderhouden en om de spiergroei gezond te bevorderen. Veel proteïnen, koolhydraten en water drinken is nodig om de spieren in topconditie te houden. Vaak zijn supplementen nodig om bepaalde stoffen als glutamine aan te vullen. Wat je vooral nodig hebt is een ijzeren wil en doorzettingsvermogen. Het volume van de spiermassa verhogen heeft nu eenmaal tijd nodig.