Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Loopband
Een loopband wordt gebruikt voor veel verschillende bewegingsactiviteiten. Je kunt de loopband gebruiken om in conditie te blijven, om je conditie op te voeren maar ook als fysiotherapie na een operatie of bij een aandoening aan je spieren of pezen. Er zijn verschillende soorten loopbanden met verschillende mogelijkheden. Sommige loopbanden zijn elektrisch ander magnetisch. Het zwaarste is het zelf aantrappen en in beweging houden van de loopband. De prijzen van loopbanden kunnen enorm verschillen van een paar honderd- tot duizenden euro’s. Het systeem, de mogelijkheden en de breedte van de loopband bepalen mede de prijs.

De keuze van het loopvlak van de loopband is belangrijk. Vooral mensen die op een loopband willen hardlopen of joggen moeten letten op een loopvlak dat de schokabsorberend is om blessures aan enkels en knieën te voorkomen. Als je een loopband in eigen huis haalt dan is een strak trainingsschema met einddoel belangrijk, het helpt je om door te zetten. In plaats van alleen trainen in huis kun je er ook voor kiezen om naar een fitnesscentrum te gaan. Niet alleen gaat samen trainen met anderen vaak beter, je word ook professioneel bijgestaan als dat nodig is.

In het fitnesscentrum wordt de loopband vaak gebruikt met als doel, snel gewicht verliezen. Hiervoor kun je verschillende trainingen volgen die vaak in groepen gegeven worden. Je kunt hierbij deelnemen aan delen- of het gehele trainingsprogramma. De trainingen bestaan vaak uit interval- en cardiotraining en trainingen die gericht zijn op vetverbranding. Net zoals bij elke training en oefening is ook op de loopband opbouwen belangrijk om vet te blijven verliezen. Mensen die al training of sporten gewend zijn waarbij gelopen wordt zullen binnen op de loopband zwaarder moeten trainen dan mensen die net beginnen met sporten. Aan de meeste loopbanden in het fitnesscentrum is een meter verbonden waarop de afstanden, hartslag en bloeddruk gemeten worden. Een getraind jogger begint na ongeveer drie kwartier met het verbranden van vet. Iemand die net begint vaak na twintig minuten. Wil je liever zelfstandig trainen in eigen omgeving dan kun je buiten kopen, ook nog altijd een loopband voor thuis huren.

Bij powertraining wordt er gewerkt aan een strak en beter gevormd lichaam. Je kunt met powertraining spieren plaatselijk of over je hele lichaam opbouwen. Ook is powertraining uitstekend geschikt om de spieren die je al hebt getraind te onderhouden. Begin je met het vormen van het perfecte lichaam en vergaren...

De roeimachine is niet een van de eerst gekozen machines in een fitnesscentrum. Wat eigenlijk heel raar is want op een roeimachine verbrand je sneller vet dan op alle andere fitnessapparaten. Daar duurt het vet verbrandingsproces gemiddeld drie kwartier tot een uur, en dat is het voor het verbranden pas...