Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Buikvet verbranden
De buik zit de meeste mensen behoorlijk in de weg, niet alleen vanwege de gezondheidsrisico’s maar zeker ook vanwege het uiterlijk. Buikvet verbranden is moeilijk maar zeker niet onmogelijk. Het is alleen altijd een kwestie van combineren, gezond eten en veel bewegen horen bij een platte buik. Onderhoud na het buikvet verlies is eveneens belangrijk. Vooral bij mensen die aanleg hebben om dik te worden kan zich weer snel buikvet vormen als de nieuwe eet- en levensstijl wordt vergeten. Vaak wordt bij deze mensen gesproken over het jojo-effect.

Buikvet verbranden doe je dus altijd in combinatie van buikspieroefeningen en gezond eten. Buikspieroefeningen heb je in verschillende gradaties, sommige oefeningen zijn moeilijk of zwaar, zeker als je buik in de weg zit. Anderen zijn gemakkelijker uit te voeren maar hebben ook effect. Bij mensen die nu nog weinig bewegen kunnen de gemakkelijke oefeningen zelfs meer effect hebben omdat bij meteen zware oefeningen het vet vervangen wordt door spieren. Zorg wel dat je gelijkmatig al je buikspieren traint, de bovenbuik, onderbuik maar ook de lange buikspieren. Bij buikspieroefeningen moet je voelen dat de spieren in het buikgedeelte dat je traint aanspannen. Adem in bij het aanspannen, een paar tellen vasthouden en langzaam uitademen bij het ontspannen.

Het aanspannen en strekken van de buikspieren is belangrijk bij het verbranden van buikvet. Je buikspieren moeten geactiveerd worden zodat het opgeslagen vet gebruikt gaat worden. Veel water drinken helpt bij het verbranden van buikvet. Sommige sporten zijn ideaal voor het verbranden van buikvet. Zwemmen, en dan in een normale schoolslag is de beste oefening. Ook een half uur per dag een flinke wandeling, zoals powerwalking helpt om het buikvet te verbranden. Let op de inname van calorieën als je buikvet wilt verbranden. Gebruik minder calorieën dan je verbruikt. Eiwitten en koolhydraten zijn energieleveranciers. Zorg voor gezonde voeding met weinig suiker en verkeerde vetten. Vezels, groenten en fruit verzorgen de benodigde voedingsstoffen. Eet liever een paar maal per dag kleine beetjes dan driemaal een grote maaltijd. Dit houdt je maag en beweging en voorkomt een hongergevoel. Eet niet meer na negen uur ‘s avonds.

Iedereen met een buikje wil niets liever dan het overtollige buikvet verliezen. Buikvet is niet alleen niet mooi, het kan ook je gezondheid in gevaar brengen. Voor je begint met trainen of oefeningen moet je voor jezelf besluiten of je alleen maar buikvet wilt verliezen. Of je een strakke buik...