Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Babyzwemmen
Babyzwemmen is leuk voor ouders en het kind. Wel is het belangrijk om het kind vooraf aan het water te laten wennen. Neem het kindje mee bij jezelf in het grote bad of bij mooi weer in het zwembad in de tuin. Voor de baby moet het zwemmen vooral leuk zijn. Elke zuigeling kan meteen na de geboorte zwemmen. Voor het babyzwemmen hebben de meeste zwembaden echter de stelregel dat zwemmen met de baby is toegestaan voor baby’s van vier � vijf maanden, dit in verband met infectiegevaar bij kleine *baby’s.

Uiteraard* leert een baby nog niet echt zwemmen met mooie slagen maar het kindje wordt wel vertrouwd met het water. Het water werkt onspannend en het kind en jij smeden een sterke band tijdens de babyzwemlessen. In het water worden spelletjes en oefeningen gedaan waardoor de spieren van de baby goed kunnen ontwikkelen. Voor veel vaders en moeders is het leren kennen van andere ouders en baby’s het belangrijkste. De ouders en de baby’s socialiseren en als ouders kun je tijdens het babyzwemmen veel tips en informatie opdoen, maar ook je eigen ervaringen delen.

Zoek een zwembad met een laag chloorgehalte in het babybad, het beste is natuurwater. Voor het babyzwemmen wordt de temperatuur van het water op dertig graden gebracht. Zorg dat je een warme handdoek hebt klaarliggen waar je het kindje helemaal in kunt draaien als het uit het water komt. In de meeste zwembaden zijn zwemluiers verplicht. In het begin gaan de ouders met de baby in het water. Later gaat het kindje alleen en kijk je toe. Voor je het weet plonst je kindje alleen vanaf de kant in het water, en het belangrijkste van alles……, het kan zich boven water houden. Over het trappelen als een hondje wat een kindje dan doet, verschillen de meningen. Sommige ouders zijn bang dat kinderen nooit meer goed leren zwemmen, anderen vinden het belangrijker dat het kindje boven water kan blijven. Dat kinderen nooit meer goed leren zwemmen is onzin. Babyzwemmen spoort aan en maakt vertrouwd, veel kinderen halen al rond het vijfde jaar hun eerste *zwemdiploma.

Veel mensen die af willen vallen zullen niet meteen aan zwemmen denken als ze calorieën willen verbranden. Toch kun je ook met zwemmen calorieën verbranden en ook nog op een leuke- en voor veel mensen aangename manier. In het water ben je lichter, transpiratie wordt meteen afgespoeld en je gebruikt...

Als je kunt zwemmen dan biedt dat eigenlijk alleen maar voordelen. Het grootste voordeel is dat je niet kunt verdrinken en niet snel in paniek raakt als je in het water terecht komt. Iemand die kan zwemmen maakt automatisch een zwemslag als het water diep is. Het is dan ook...