Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Buikspieren
Om een strakke buik te krijgen moet je de buikspieren oefenen. Hierbij kun je oefeningen doen zonder hulpstukken, of je gebruikt bijvoorbeeld een fitnessbal. Train elk onderdeel van je buik apart voor het beste resultaat. Laat de oefeningen elkaar opvolgen, maar overdoe het niet. Als je spierpijn krijgt wil dat niet zeggen dat het werkt. Trainen moet je opbouwen, begin met vijfmaal achterelkaar, dan tien keer enzovoorts. Door om de beurt je bovenbuik en onderbuik in te trekken kun je de buikspieren oefenen terwijl je aan het werk, of aan het winkelen bent. Zodra je voelt dat je spieren aangespannen zijn zit je op het goede punt. Vijf tellen vast houden, en weer loslaten. Ook dit kun je opvoeren.

Ook stretchoefeningen helpen voor de buikspieren. Ga plat op de grond liggen en til je benen een stukje van de grond, vijf tellen vasthouden en de benen weer neerleggen. Ga zitten en zet je voeten plat op de grond zodat je knieën flauw gebogen zijn. Ga met je linker elleboog naar je rechterknie en met je rechter elleboog naar je linkerknie. Zo train je ook de schuine buikspieren. Ga opnieuw liggen, doe je handen achter je hoofd en breng je kin naar je borst. Maak stretchoefeningen door gestrekt te gaan staan. Leg je rechterhand achter je hoofd en zet je linkerhand op de linkerheup, buig zo ver mogelijk over naar links. Doe hetzelfde aan de rechterkant.

Veel mensen gebruiken hulpmiddelen zoals de fitnessbal. Bij aankoop van een fitnessbal krijg je een boekje buikspieroefeningen. De meeste buikspieroefeningen gaan uit van het zitten op de bal en vervolgens de juiste positie aannemen. Door de houding met de bal in je rug moet je spierkracht gebruiken om overeind te komen. Veel mensen doen sit-ups voor een strakke buik. Ook voor sit-ups ga je op de grond liggen met je knieën gebogen en je voeten plat op de grond. Leg je handen kruislings op je schouders en til door het aanspannen van je buikspieren je bovenlichaam van de grond. Zak terug tot je net iets boven de grond bent en doe de volgende *sit-up.
*

De biceps zijn de spieren op de bovenarmen die vaak dermate getraind worden dat er spierballen ontstaan. De aansluitingen van de biceps zitten op het spaakbeen en bij de schouder. Om grote biceps te creëren moet je de bovenste spieraansluiting bij de schouder oefenen. Bij elke oefening die je doet...

Bij het trainen gaat de aandacht niet in de eerste plaats uit naar de spieren van de onderarmen. Toch zijn de onderarmen een van de meest belangrijke spiergroepen om te trainen. Toegegeven getrainde onderarmen vallen niet zo op als grote biceps of een wasbordje. Maar op alle leeftijden zijn de...