Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
 Bovenbenen
Je bovenbenen zijn meestal een probleem, vooral als je mooie slanke bovenbenen wilt maar geen echte spiervorming. Bekend bij vrouwen zijn de zogenaamde zadeltassen, vooral bij hen die een zittend beroep hebben. Er is wat aan de bovenbenen te doen maar dan moet je wel elke dag trainen. Begin met elke oefening vijfmaal en voer dit langzaam op. Het is wel belangrijk om verschillende oefeningen doen. Zo train je meer spieren en gaat het trainen ook niet vervelen. Sommige oefeningen lijken simpel, sommige wat intensiever. Bouw op met de eenvoudige oefeningen, later kun je deze als cool down gebruiken.

De meest bekende oefening is doorzakken met een knie. Hiervoor zet je een voet naar voor, zak door je knieën, vijf tellen vasthouden en jezelf met je voorste been weer omhoog drukken. Doe dit met zowel het linker- als het rechterbeen vijfmaal. Maak strek oefeningen door afwisselend op je tenen en op je hakken te lopen. Herhaal dit vijfmaal met tien stappen per keer. Pak een eetkamer- of keukenstoel en leg je onderarmen over de stoel, strek vervolgens je been naar achter. Probeer je been in horizontale positie vijf tellen vast te houden. Doe ook deze oefening met beide benen, vijfmaal. Ga met je rug tegen een deur of muur staan, zet je voeten uit elkaar en zak naar de zithouding, tel tot vijf en druk jezelf terug omhoog. Doe ook dit vijfmaal.

Probeer eens om jezelf te concentreren en je bovenbeenspieren goed strak aan te spannen. Vijf tellen vasthouden en weer loslaten. Deze oefening voor de bovenbenen kun je overal doen. In je bovenbenen zit een grote spiergroep die je flink laat doorwerken terwijl jij slaapt, als je enkele oefeningen doet voor het naar bed gaan. Zo verhoog je de trainingstijd. Doe zoveel mogelijk bovenbeen oefeningen op blote voeten voor een optimaal effect. Ga elke dag minimaal een half uur wandelen. Zwemmen is een goede oefening voor de bovenbenen, heb je geen zwembad in de buurt ga dan “droogzwemmen” op de grond. Let wel op dat je de hele schoolslag afwikkelt ook al lig je niet in het water.