Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Gewichtheffen
Als je een goed gevormd lichaam wilt krijgen dan is gewichtheffen de perfecte training. Door gewichtheffen verbeterd je conditie, je spieren op je rug worden sterker wardoor je minder last krijgt van nek- en rugklachten. Bij een goede training in gewichtheffen wordt je slanker en strakker. Door van gewichtheffen een krachttraining te maken ontwikkelen je spieren die, met name bij de borst en armen zichtbaar. Met gewichtheffen kun je door de juiste technieken te gebruiken je hele lichaam trainen of afzonderlijke probleemgebieden.

Om alleen de armspieren te oefenen zijn er kleine gewichtjes die je in een hand vast kunt houden. Vanaf deze kleine gewichtjes lopen de gewichten op tot de krachttraining gewichten van vele kilo’s. Bij het trainen om vet te verliezen moet je de zware gewichten zeker niet gebruiken. Je moet de gewichten kunnen tillen, inspanning moet je laten transpireren maar helemaal buiten adem raken is niet goed. Pas je gewichten aan, niet alleen aan de oefeningen maar zeker ook aan het doel. Doe eerst stretchoefeningen voor je gaat gewichtheffen, je spieren krijgen meer te verduren dan ze gewend zijn.

Bij alle trainingen die je kunt doen voor arm- en beenspieren kun je de gewichten gebruiken. Je voert het gewichtheffen dus tegelijkertijd met de trainingen uit. Hierdoor krijg je niet alleen een sneller, maar ook beter resultaat. Het gewichtheffen voor de armspieren kun je ook op een halterbank doen. De halterbank wordt veel gebruikt door met name mannen die het gewichtheffen als krachttraining gebruiken. Zak altijd door je knieën om de halters met gewichten te heffen. Niet alleen is dit beter voor de rug, je traint zo meteen je bovenbeenspieren. Bouw het gewicht van je gewichten langzaam op. Je kunt jezelf met gewichtheffen snel overtillen. Als je serieuze plannen hebt kun je beter een trainer inschakelen die je bij het gewichtheffen adviseert en begeleidt. Bij krachttraining is het de bedoeling dat je telkens net iets meer gewicht gebruikt dan je denkt aan te kunnen. Door de sterke aanspanning en kracht die op de spieren wordt gezet nemen deze in volume toe. Bij krachttraining wordt vet omgezet in spierweefsel.