Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Biceps
De biceps liggen boven in de armen. De biceps zijn de meest bekende, en meest getrainde spieren van het lichaam. De biceps heeft twee koppen, een zit aangehecht bij het spaakbeen de ander bij het schouderblad. Door de biceps te trainen worden de spieren groter. In de volksmond spreekt men dan van de bekende spierballen. Vooral mannen gebruiken krachttraining om flinke spierballen te “kweken”. In de medische wereld wordt vaker gesproken over de tweehoofdige armspier als men het over de biceps heeft.

Je kunt je biceps trainen in de sportschool maar ook thuis. In de sportschool kun je de aanwezige attributen gebruiken. Thuis kun je halters gebruiken of materialen met gewicht die je in huis hebt. Let hierbij wel op dat je het voorwerp gemakkelijk in de hand kunt nemen. Als je de biceps gaat trainen dan moet je behoorlijk gewicht gebruiken. Vergeet niet dat je biceps heel wat gewicht gewend zijn, alles wat je oppakt til je met de kracht van je biceps. Om je biceps te trainen moet je boven dit gewicht uitkomen als je spierballen wilt creëren. Voor versteviging van je armspieren kun je het wat rustiger aan doen.

Doe eerst stretchoefeningen om je armspieren los te maken. Niet vergeten, hierdoor verklein je de kans op spierpijn en blessures. Afhankelijk van je wens voor spierballen of verstevigde spieren gebruik je gewichten bij de volgende oefeningen voor de biceps. Breng je onderarm vanaf de elleboog omhoog richting je schouder. Doe dit met de bovenkant van je hand naar boven en vervolgens door je hand te draaien met de binnenzijde van je hand naar boven. Strek vervolgens de arm recht vooruit zodat deze horizontaal gelijk ligt met de schouder. Ook hierbij de draaibewegingen met de hand maken. Maak een vuist, houd je duim bovenop. Maak op- en neergaande bewegingen waarbij de arm van recht langs het lichaam naar de schouder wordt gebracht, tik met de duim de schouder aan. Doe de oefeningen altijd links en rechts. In principe kun je alle oefeningen doen waarbij je de arm buigt en strekt, en de handen draait met of zonder gewicht.