Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Onderarmen trainen
Bij het trainen gaat de aandacht niet in de eerste plaats uit naar de spieren van de onderarmen. Toch zijn de onderarmen een van de meest belangrijke spiergroepen om te trainen. Toegegeven getrainde onderarmen vallen niet zo op als grote biceps of een wasbordje. Maar op alle leeftijden zijn de spieren van de onderarmen wel belangrijk. Goed getrainde onderarmen geven je meer kracht. Je hebt je onderarmen bijna de hele dag nodig. Tijdens de handelingen die je doet vanuit de armen en handen worden de armspieren al een beetje getraind. Om ze in conditie te houden moet je echter net zoals bij buikspieren en biceps, extra trainen.

De spieren van de onderarmen lopen van je elleboog tot aan je vingers. Elke buiging, elke strekbeweging en elke draai die je maakt zijn van invloed op de armspieren. Bij het trainen van de onderarmen werkt een training volgens hetzelfde principe als bij de kuitspieren. Met de handpalm omhoog train je de spieren aan de binnenkant van de onderarmen, met de handpalm naar beneden train je de spieren aan de buitenkant van je onderarmen. De spieren die over het ellebooggewricht heenlopen train je door het buigen van je elleboog met je handpalm naar beneden. De oefeningen die je kunt doen zijn eenvoudig, zolang je maar vanuit het polsgewricht de spieren in beweging zet.

Voor het sterker worden en voor het kweken van zichtbare spieren op je onderarm werk je met gewichten tijdens de oefeningen. Hiervoor heb je alleen maar gewichten nodig die je in je hand kunt vastpakken. Net als bij alle andere trainingen begin je met tien maal een oefening herhalen. Het aantal oefeningen en het gewicht nemen tijdens de onderarmen training toe. Sterke onderarmen zijn niet alleen mooi ze zijn ook functioneel. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van boodschappentassen en kinderen. Of als je een ongeluk hebt gehad of moeilijker ter been wordt, het lopen op krukken of met wandelstok. Met stevige onderarmen kun je ook je eigen gewicht beter dragen of ondersteunen. Je kunt je armspieren in principe overal trainen Op je werk, thuis of op de sportschool.