Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Soorten fitness
Fitness is er in veel verschillende soorten en maten. Bij fitness wordt vooral naar de mens en zijn of haar capaciteiten gekeken. Je kunt fitnessen in een groep maar ook alleen met een personal trainer. Daarnaast zijn er veel fitnessoefeningen die je thuis kunt uitvoeren. Ook kun je bij fitness kiezen uit verschillende bij je passende oefeningen, je kunt fitnessen op het droge, maar ook in het water. Het voordeel van water is dat de oefeningen vaak minder belastend zijn. Maar verkijk je niet op de gewichtsloosheid in water, ook hier heb je lichte en zware oefeningen.

Bij fitness kun je oefeningen doen voor bepaalde spieren of spiergroepen maar je kunt ook je hele lichaam trainen. Verder kun je met en zonder hulpmiddelen en attributen trainen. Bijna alles wat je op het droge kunt uitvoeren op fitnessgebied kan ook in het water. Zo heb je aerobics en aquarobics, je step aerobics en aquasteps uitvoeren. Een van de nieuwste vormen van fitness is dansen, bij zumba swing je erop los op zowel het droge als ook in het water. Ook bij les mills werk je op muziek aan je conditie. Voor mensen die rustiger een fitnessprogramma willen of moeten afwerken is callanetics een geschikte vorm van fitness. Bijna alle oefeningen worden zittend of liggend *uitgevoerd.

Om* fitnessoefeningen te verzwaren kun je gewichtjes gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor intensieve fitness soorten zoals cardiofitness, circuittraining en natuurlijk bodybuilding. Van fitness krijg je niet alleen een strakker en soepeler lichaam, ook je spieren worden sterker en worden in conditie gebracht. Het beste resultaat heb je door verschillende soorten fitness door elkaar te gebruiken. Ook houdt je het fitnessen langer vol als je een afwisselend programma samenstelt. Probeer om intensieve trainingen af te wisselen met rustigere oefeningen. Begin nooit op de top van je kunnen met oefeningen die je gemakkelijk aan kunt. Op deze manier kun je de intensiteit van je fitnessprogramma gemakkelijker opvoeren en blijft er groei in het resultaat zichtbaar. Bovendien blijf je door het opvoeren van fitness ook gestaagd afvallen en wordt je conditie met de week beter.

Op een crosstrainer kunnen veel verschillende fitnessoefeningen uitgevoerd worden. Een crosstrainer bevat verschillende trainingsapparaten in een apparaat. Er zijn eenvoudige crosstrainers en crosstrainers die alles hebben wat je maar nodig kunt hebben bij een intensieve training. Zoals een magneet om het vliegwiel af te remmen en een computerschermpje waarop gegevens...

Fitnessen kan men op veel verschillende manieren doen. Je kunt thuis oefeningen uitvoeren. Je kunt buiten lopen of joggen of je kunt naar een fitnesscentrum gaan waar je gebruik kunt maken van diverse apparaten en attributen. Het belangrijkste bij fitness is in de eerste plaats een goede warming up. Om...