Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Fitnessoefeningen
Met fitnessoefeningen kun je bijna elk deel van je lichaam apart trainen. Denk dan aan je armspieren, je schouderspieren, je borstspieren, je buikspieren, je dijspieren en je beenspieren. Dus echt van boven naar beneden. Fitnessoefeningen zijn niet alleen maar goed om je lichaam wat strakker te krijgen, maar ook goed om je stress te verlichten, het krijgen van meer energie en je verbetert ook nog je hartfunctie.

De meest bekende fitnessoefening is wel de sit-up, met deze fitnessoefening ga je op een vlakke ondergrond liggen met je rug op de grond en je knieën opgetrokken, en met je handen onder je hoofd kom je met je bovenlichaam omhoog. Je kunt dit ook anders doen, dan tik je met je rechtse elleboog je linker knie aan en met je linkse elleboog je rechterknie aan. Zo maak je de oefening wat pittiger en train je de gehele onderbuik en niet alleen de voorkant. Naast de sit-up heb je ook nog de push-up, met deze fitnessoefening train je de biceps.

Bij push-ups ga je op een vlakke ondergrond liggen met je buik op de grond, zet je handen op de hoogte van je schouders en druk jezelf vervolgens omhoog. Dit herhaal je zo vaak je kunt. Om je benen te trainen kun je halters gebruiken om extra gewicht te krijgen op je beenspieren. Pak hierbij links en rechts een halter vast en buig je knieën met je tenen naar buiten tot je ellebogen op de hoogte van je bovenbenen zijn, hou dit een paar tellen vast en kom dan met een rechte rug weer omhoog. Herhaal dit zo vaak als je kunt. Fitnessoefeningen voor je schouderspieren kun je eigenlijk alleen maar in een fitnesscentrum doen, omdat je hier fitnessapparatuur voor nodig hebt, zoals de vloerkatrol en crunchbank. Je kan een hoop fitnessoefeningen thuis doen maar voor een complete-body work-out is het fitnesscentrum wel de uitkomst. Hier kunnen de trainers ook tips en aanwijzingen geven over je lichaamshouding, die thuis vaak nog verkeerd word gedaan. Je hebt ook het voordeel dat je alle fitnessapparatuur bij de hand hebt om goede fitnessoefeningen te doen.