Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
 Dippen
Heb je jezelf ooit afgevraagd waar de apparaten voor dienen die in de sportschool staan waarbij je oog meteen valt op de vier platen, twee voor de voeten en twee voor de armen? Het bovenste deel lijkt een beetje op een vasthoudt stok die je vroeger had voor staanplaatsen in het openbaar vervoer. Je kon er even lekker aanhangen. Het apparaat is allesbehalve bedoeld om “lekker” aan te hangen. Het is bedoeld om te dippen, een van de meeste intensieve triceps oefeningen die je kunt vinden. Hoewel het woord aan iets heel anders doet denken is dippen een zware oefening die je alleen kunt doen als je goed in vorm bent.

Bij het dippen worden niet alleen de triceps onder zware druk geplaatst, het hele bovenlichaam zoals de schouders en schouderbladen maar ook je ellebogen en polsen krijgen het zwaar te verduren. Het dippen wordt namelijk op puur eigen kracht gedaan. De spieren van deze lichaamsdelen worden meegetraind maar kunnen ook overbelast raken. Zorg voor een goede warming up voor je gaat dippen zodat je geen blessures krijgt. Het dippen is een prima balansoefening voor mensen die werken aan de biceps en een wasbordje.

Als je gaat dippen ga je eerst op de voetplanken van het apparaat staan. Pak de leggers van het toestel vast en stap van de opstappen af. Je hangt nu aan je armen aan de leggers. Laat je lichaam zakken tot je armen haaks staan, vervolgens duw je jezelf weer omhoog zonder je voeten te gebruiken. Vooral als je dit voor de eerste keer doet zul je merken dat er een enorme aanspanning plaatsvindt in de spieren. Zorg ervoor dat je de spieren niet overbelast, begin met twee of drie keer. Houdt je lichaam niet vast in opgetrokken positie maar ga snel op en neer. Bouw het dippen vooral langzaam op en geef je spieren de tijd om te herstellen. Het beste kun je na het dippen even stretchen. Als het dippen je gemakkelijker afgaat kun je er over denken om gewichten toe te voegen. Begin met lage gewichten die je vervolgens weer langzaam opbouwt.