Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Een goede training op een roeimachine
De roeimachine is niet een van de eerst gekozen machines in een fitnesscentrum. Wat eigenlijk heel raar is want op een roeimachine verbrand je sneller vet dan op alle andere fitnessapparaten. Daar duurt het vet verbrandingsproces gemiddeld drie kwartier tot een uur, en dat is het voor het verbranden pas begint. Bij een training op de roeimachine heb je al rond de 350 calorie├źn verbrand binnen een half uur. Het is dan wel belangrijk om de roeimachine goed te gebruiken. In een sportschool zou je om advies kunnen vragen, maar sommige mensen hebben een roeimachine thuis. Vaak krijg je een bijgeleverde folder. Ook kun je oefeningen opzoeken op het internet.

Als je beginner bent is het belangrijk om de weerstand in het begin niet zo hoog in te stellen, zo wen je aan het apparaat en krijg je niet zo snel last. Als je snel en gemakkelijk kunt roeien heb je de goede weerstand ingesteld. Nu kun je aan je conditie werken en je bouwt uithoudingsvermogen, en spierkracht op. Let goed op dat je niet helemaal buiten adem raakt om spierpijn de volgende dag te voorkomen. Let bij het roeien goed op je houding, doe de training op de roeimachine met een rechte tot licht gebogen rug anders doet de roeimachine meer kwaad dan goed. Probeer vanuit je heupen en armen te werken, als je naar voren gaat gebruik dan voor de afzet je heupen en maak de beweging af met je armen. Zo heb je minder kans op rugblessures.

Houd je armen ook niet te ver van je lichaam, je ellebogen moeten dicht bij je heupen zijn dan trek je jezelf in een vloeiende beweging naar voren, hierbij beweeg je de rug en het bekken in een beweging. Gebruik daarna je benen om terug te komen, telkens met je rug een stukje naar voren en een stukje naar achter gebogen. Verhoog per week de weerstand van de roeimachine. Train zeker drie maal per week op de roeimachine. Probeer ook de tijd dat je traint met kleine stappen te verhogen voor een beter resultaat.