Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Symptomen urineweginfectie
De symptomen bij een urineweginfectie zijn afhankelijk van de oorzaak en de plaats in de urineweg waar de infectie plaatsvindt. Een infectie van het urinekanaal is vaak een zeer pijnlijke vorm. Men zich behoorlijk ziek voelen. Er is pijn bij het plassen en de meeste mensen hebben koorts. Bij een urineweginfectie die verband houdt met een geslachtsziekte bestaan ook bijverschijnselen. Naast pijn in de buik en pijn bij het plassen kan zich pusvorming, stinkende of vreemd gekleurde afscheiding laten zien. Vaak ontstaan er interne symptomen zoals de groei van fistels of een of meerdere *abcessen.

Een* urineweginfectie die zich in de nieren bevindt wordt vaak pas laat opgemerkt. Er zijn geen of weinig zichtbare of voelbare symptomen. Vaak ontstaan na verloop van tijd wel uitstralingspijnen omdat de zuivering van het lichaam door de nierontsteking verstoord wordt. Een urineweginfectie kan op elke leeftijd ontstaan bij vrouwen en mannen. De meeste kinderen en volwassenen krijgen symptomen als pijn bij het plassen, problemen bij het plassen zoals niet goed kunnen starten of niet goed door kunnen plassen. Pijn onder in de buik vaak uitstralend naar de zij. Een gevoel van algehele malaise en soms ook koorts.

Bij kleine kinderen en baby’s zie je vaak alleen maar dat ze ziek zijn, ze hebben geen eetlust en kunnen koorts hebben. Grotere kinderen kunnen in hun bed gaan plassen. Als een urineweginfectie lang aanhoudt of chronische vormen aanneemt dan kan deze de groei van kinderen afremmen. Bij het trekken van de beentjes bij baby’s en kleine kinderen die naar de buik grijpen of blijven klagen over buikpijn, kun je het beste een arts inschakelen. Bij oudere mannen kan een afwijking in de plasbuis ontstaan die vaker urineweginfecties veroorzaakt. Men kan vaak moeilijk beginnen met plassen, er is geen krachtige straal meer en men kan niet in een keer uitplassen. Ga bij twijfel aan een urineweginfectie altijd naar de huisarts. Een urineweginfectie kan zich snel uitbreiden. De zuivering van het lichaam werkt niet meer goed waardoor er ernstige gevolgen kunnen optreden. Een urineweginfectie is meestal snel opgelost of minder pijnlijk met pijnbestrijding of een *antibioticakuur.
*