Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Eisprong symptomen
De symptomen van een eisprong zijn niet altijd even duidelijk. Toch is de eisprong een van de belangrijkste gebeurtenissen voor de voortplanting van de mens. Een rijp eitje is slechts een á twee dagen vruchtbaar. In deze tijd moet de bevruchting plaatsvinden. Bij een gelijkmatige cyclus kan de datum van de eisprong de kans op bevruchten significant vergroten. Bij een onregelmatige menstruatiecyclus ben je in de eerste instantie afhankelijk van de eisprong symptomen. Pas als zwanger worden helemaal niet lukt biedt de arts andere mogelijkheden aan.

Je kunt de eisprong symptomen soms aflezen aan je eigen lichaam. Door een temperatuurcurve te maken kun je zien rond welke lichaamstemperatuur de eisprong plaatsvindt. Vlak voor het springen van het eitjes daalt je lichaamstemperatuur. Dit kan soms maar een of een halve graad schelen. Neem de temperatuur op als je ‘s morgens wakker wordt. Je hebt dan nog niets gedaan wat temperatuurschommelingen kan veroorzaken. Of de temperatuur klopt kun je controleren aan het slijm in je vagina. Misschien niet de allersmakelijkste manier maar de structuur verraad of er een eisprong is. Het slijm is kleverig en trekt draden als je eerst je vinger tegen je duim drukt en dan weer losmaakt.

Sommige vrouwen krijgen merkbare lichamelijke symptomen bij een eisprong, sommige vrouwen voelen de eisprong door een lichte pijn of een trekkend gevoel in de onderbuik, ook kan een versterkte witte vloed een aanwijzing zijn voor een eisprong. Instinct kan zorgen voor een verhoogde seksuele drift, maar ook zijn er vrouwen die niet alleen van binnen nesteldrang hebben maar ook in hun omgeving. Ze krijgen een schoonmaakaanval rond de eisprong. Daarnaast zijn er vrouwen die pijn of een onaangenaam gevoel krijgen bij seksuele gemeenschap of last krijgen van gespannen borsten net voor de eisprong. Wil je zeker weten of een van deze symptomen passen bij jou en je eisprong dan kun je bij de drogist of apotheek een ovulatietest halen. Het herkennen van eisprong symptomen maakt zwanger worden in de meeste gevallen een stuk gemakkelijker. Lukt zwanger worden na een half jaar nog niet, maak dan een afspraak bij de huisarts.