Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Gelukwensen geboorte
Als er een kindje wordt geboren ga je op zoek naar een passende gelukswens. Er zijn gelukwensen voor een geboorte in onwaarschijnlijk veel vormen, modellen, kleuren en maten. De meeste gelukwensen die bij een geboorte worden verkocht en verstuurd zijn gelukwens kaarten. Hierbij kan gekozen worden uit veel verschillende soorten. Er zijn uitvouwkaarten, postermodellen, gelukwensen voor de geboorte in een doosje of zelfs in een zuigfles, gelukwenskaarten met muziek of met een babygeschenkje in de kaart. Maar uiteraard zijn er ook voor mensen die wat minder uit willen geven aan een gelukwenskaart de eenvoudige kaarten, groot of klein, rond, langwerpig- of vierkant, staand of liggend en met of zonder voorbedrukte gelukwensen met de geboorte, te koop.

De stijlen van de gelukwensen met de geboorte zijn eveneens erg verschillend. De stijl kan variƫren in tekst, lettertype, kleur en afbeelding. In de meeste gevallen passen deze vier onderdelen van de gelukwensen bij elkaar maar er zijn ook varianten verkrijgbaar. De varianten vindt je vaak in de tekst, een Oudhollandse gelukwens in sepia kan als je deze opent de moderne tekst hoera een meid, bevatten. Terwijl een moderne kaart in felle kleuren en hippe afbeelding de nette tekst van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon, kan bevatten. Bij het uitzoeken van de gelukwensen met de geboorte is dus zeker de binnenkant van de gelukwens belangrijk.

Uitvouwkaarten zijn vaak ware kunstwerkjes met draaiende- of schommelende onderdelen. Deze gelukwensen met de geboorte zijn meestal niet goedkoop. Hoewel mooi en opvallend kunnen ze ook voor de ouders van het kindje een probleem vormen door de dikte. Veel ouders maken een geboortealbum waarin de gelukwensen een plaatsje krijgen. Bij meerdere uitvouwkaarten sluit het album niet meer goed, ook is het moeilijk om deze gelukwensen zo in te plakken dat ze nog uitgevouwen kunnen worden, en dat men de namen op de gelukwensen nog kan lezen. Hetzelfde probleem kunnen de ouders van het kindje krijgen met XXL gelukwensen en gelukwenskaarten in postermodel. Gelukwensen met de geboorte kun je ook kopen ten opzichte van de relatie met het kindje zoals, kleinkind, neefje, nichtje, zusje, broertje.