Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Onvruchtbaarheid behandeling
Om onvruchtbaarheid te behandelen moet eerst de oorzaak gevonden worden. Als deze is ontdekt zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Om in aanmerking te komen voor een behandeling zijn er regels. De leeftijd van de vrouw speelt een grote rol, als de vrouw de dertig is gepasseerd is de kans op bevruchting al vijftig procent. Ook moet de menstruatiecyclus met regelmaat verlopen. Eventuele infecties aan de geslachtsdelen moeten eerst worden verholpen met antibiotica. Als bij onderzoek blijkt dat de eileiders beschadigt zijn wordt dit operatief gecorrigeerd.

Als na het helingsproces blijkt dat het nog niet vlekkeloos verloopt kun je alsnog in aanmerking komen voor een alternatieve behandeling. Is dit geen probleem dan zal de arts een behandeling met je bespreken die het beste bij je past. De meest bekende behandeling is wel de in-vitrofertilisatie ook wel bekend als IVF. Met deze methode worden er bij de moeder een paar eicellen buiten het lichaam bevrucht en de embryo’s terug in de baarmoeder worden geplaatst. Het gebeurt bij deze methode dan ook vaak dat er een meerling ontstaat. Je kunt er ook voor kiezen om één eicel te laten bevruchten, maar met meerdere heb je meer kans dat er één blijft zitten.

Een andere behandeling is intra-uterine-inseminatie ook wel bekend als een IUI behandeling. Hier worden opgewerkte zaadcellen via een injectie ingebracht. Met IUI word de kans op zwangerschap flink verhoogd. Dit komt omdat je precies op het goede moment tijdens je menstruatiecyclus de beste zaadcellen krijgt geïnjecteerd. Er is nog een behandeling die hierop lijkt maar minder bekend is. De intracytoplasmatische-sperma-injectie, ofwel ICSI. Het verschil is dat de zaadcel direct in een eicel wordt ingebracht. Bij deze behandeling kan het een voordeel zijn dat je absoluut geen kans hebt op meerlingen, ten gevolge van de behandeling. Krijg je een meerling dan gebeurt dat op natuurlijke wijze door splitsing van het eitje. In de meeste gevallen kiest de arts voor een IUI behandeling omdat deze het meest natuurlijk is. Bij IVF zorgt de kans op meerlingen vaker op risicovolle zwangerschappen. Als het niet hoeft zal een arts dit voor willen blijven.