Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Behandeling tandpijn
Tandpijn kan niet alleen een heleboel verschillende oorzaken hebben maar er zijn eveneens een aantal verschillende manieren om de klachten die dit met zich meebrengt te behandelen. Men kan onder andere gebruik maken van pijnstillende medicatie bij klachten of de hulp inroepen van een tandarts om de oorzaak van de tandpijn weg te nemen. Deze kan onder andere de tand repareren of, indien dit niet meer mogelijk is, de tand trekken en zo de pijnklachten verhelpen.

Wanneer men last heeft van een lichte tot matige tandpijn dan volstaat het in de meeste gevallen om alledaagse vormen van pijnstillende medicatie in te nemen. Deze perifere pijnstillers welke slechts een soort werkzame stof in zich hebben zijn vrij te koop bij een apotheek of drogist. Heeft men dezelfde pijn maar is deze intenser van aard dan kan men een arts of een tandarts vragen om pijnstillers met een dubbele werking voor te schrijven. Deze perifere en centraal werkende middelen zijn dus niet vrij in de handel te verkrijgen maar alleen op doktersvoorschrift.

In het verleden wilde men nog wel eens sterke alcoholhoudende dranken gebruiken om de tandpijn mee te verlichten. Dit werkt in de regel echter maar tijdelijk en is bovendien niet bepaald gezond te noemen. Beter zou men, in het geval van een lichte pijn, zich op de homeopathische middelen kunnen richten zoals bijvoorbeeld een behandeling op basis van kamillebloemen, knoflook, peterselie, kruidnagelof lijnzaad.

Op het moment dat de tandpijn ecter aan blijft houden of zelfs erger wordt dan is het in alle gevallene aan te raden om een tandarts te consulteren zodat deze naar de pijnlijke tand kan kijken en de meest passende maatregelen kan treffen. Dit kan zowel betekenen het repareren van de aangedane tand als ook het verwijderen van dit gebitselement. Verder kan het soms nodig zijn dat niet de tand zelf maar het tandvlees of de tandwortel een behandeling nodig heeft om van de vermeende tandpijn af te kunnen geraken. In elk geval dient men niet te lang met tandpijn te blijven rondlopen, dit kan namelijk schadelijk zijn voor de verdere gezondheid van de patiƫnt in kwestie.