Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Eerste symptomen zwangerschap
Eigenlijk is het jammer dat er tegenwoordig thuistesten zijn waardoor je snel weet dat je zwanger bent. Het risico bestaat hierdoor dat je jezelf eerste symptomen van de zwangerschap gaat inbeelden, óf dat je deze, omdat je het weet over het hoofd ziet. Zolang je niet weet of je zwanger bent let je op kleine dingen waardoor je de eerste symptomen van de zwangerschap bewust beleeft. Veel vrouwen vinden die eerste tijd van “even alleen wij twee” de mooiste tijd die bestaat. Bij veel vrouwen bestaan de eerste symptomen van de zwangerschap uit een verscherpte geur.

Veel voedingswaren die je eerst lekker vond kunnen een nare geur- en daardoor een nare smaak in de mond geven. Vooral de doordringende geuren van bijvoorbeeld bloemkool en spruitjes kunnen je aan het braken brengen. De eerste kop koffie waar je eerst niet buiten kon maakt je nu misselijk. Zelfs de favoriete lucht van je partner kun je nu indringend en scherp vinden. Ook je smaakpapillen kunnen anders werken, sommige vrouwen hebben geen smaak, anderen zien een plaatje van bijvoorbeeld aardbeien in een tijdschrift, ze ruiken de aardbeien, het water loopt in de mond en met de ogen dicht kunnen ze deze proeven. Op deze manier ontstaat meestal de eetverslaving voor een product.

Ook misselijk worden en soms duizelig bij te snel opstaan als je wakker word is een van de eerste symptomen van de zwangerschap. Sommige vrouwen blijven moe en hebben het gevoel een winterslaap te kunnen houden. Wakker blijven is moeilijk en je krijgt behoefte aan een middagdutje, een uurtje na het eten en vroeg naar bed. Omdat je zo moe bent kun je geïrriteerd reageren op je omgeving. Je borsten kunnen gevoeliger worden of zelfs pijn gaan doen, ook kun je last krijgen van een zeurende buikpijn in je onderbuik door het oprekken van de baarmoeder. De eerste symptomen van een zwangerschap kunnen vooral in de eerste drie maanden opstapelen. Daarna worden de eerste symptomen minder en ontstaan andere. Je buik groeit, je kunt de baby voelen en iedereen in je omgeving weet intussen dat je zwanger bent.