Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Oorzaken hartritmestoornissen
Er zijn verschillende soorten hartritmestoornissen, maar het is over het algemeen hetzelfde, want de stoornis duidt op een stoornis in het hartritme. De stoornis in het hartritme is dus een ongewone hartslag. Men kan allerlei dingen ervaren, van overslagen tot extreme kloppingen. De oorzaken kunnen ver uiteen liggen en dus ook verschillende bronnen zijn. Niet alleen het hart zelf kan de boosdoener zijn , ook de bloedvaten of andere organen of afwijkingen van het ‘normale’ menselijk lichaam kunnen voor deze afwijking *zorgen.

Wanneer* men denkt dat er iets opspeelt bij het hart zoals een hartritmestoornis dan hoeft men niet meteen het ergste te denken, want vaak is er niks aan de hand, maar toch de moeite waard om gerustgesteld te worden. Men kan bijvoorbeeld last hebben van hartoverslagen. Dit betekent dat het hart een slag overslaat (dus niet dat men een hartritmestoornis heeft) en over het algemeen kan dit weinig tot geen kwaad.

De oorzaken van de hartritmestoornissen kunnen dus erg divers zijn en men kan hierbij denken aan oorzaken zoals: een doorgemaakt hartinfarct, een schildklier die te snel werkt, ouderdom, hartziekten, hartfalen, een hartoperatie, een aangeboren afwijking of het gebruik van stoffen die de werking van het hart negatief beïnvloeden zoals: tabak, alcohol, drugs en sommige medicijnen.

De ware oorzaak is de prikkeling van het hart, want deze wordt geprikkeld en zal na deze elektrische prikkel een contractie vormen, ofwel samenknijpen. Wanneer er iets mis is met de prikkel dan zal het hart dus niet goed samenknijpen. Via twee bronnen kan het hart gestimuleerd worden. De AV-knoop en de sinusknoop zijn de zenders en voorzien het hart van prikkels. De samenwerking van deze knopen zorgt voor een goede samenwerking van de boezems en kamers.
Ook kan het defect liggen bij de geleding van de prikkels. De prikkels kunnen dus verlaat zijn, maar soms ook deels aankomen. Dat zorgt allemaal voor een stoornis in het hartritme. Deze stoornissen zijn dus te ervaren door een persoon zelf, maar ook meetbaar door bijvoorbeeld een EEG-scan. In sommige gevallen is de stoornis in het hartritme zelfs voelbaar door derden met de hand *(vinger).

*