Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Behandeling lage bloeddruk
Een lage bloeddruk op zich kan niet worden behandeld. Op het moment echter dat de oorzaak ervan bekend is, dan zal de behandeling zich juist daarop gaan richten. Maar er is niet in alle gevallen van een lage bloeddruk sprake van een onderliggende oorzaak.

Niet alleen een te lage maar ook een, veel meer voorkomende, hoge bloeddruk kan tot problemen met de gezondheid leiden. De diagnose lage bloeddruk is echter een sterk cultureel bepaald gegeven: in bijvoorbeeld een land als Duitsland worden er erg veel medicijnen voorgeschreven aan patiënten met een lage bloeddruk om deze te kunnen corrigeren, terwijl dit probleem in een groot aantal Engelstalige landen nauwelijks lijkt voor te komen, tenminste wanneer men enkele en alleen maar naar de voorgeschreven medicatie zou kijken. Met andere woorden: in deze landen komt een lage bloeddruk wel voor maar er wordt geen behandeling gestart om deze te kunnen *corrigeren.

Om* de bloeddruk wat te kunnen verhogen kan een patiënt aan worden geraden om wat meer zout te gebruiken en cafeïne bevattende- en alcoholische dranken juist te vermijden. Verder dient men te zorgen dat er voldoende vocht in wordt genomen (minimaal 8 glazen per dag en dan het liefst water). Maar ook als het warm is of wanneer men een virale infectie op heeft gelopen is veel drinken van groot belang als er eveneens sprake is van een verlaagde bloeddruk. Een lage bloeddruk kan men ook enigszins verhogen door regelmatig aan sport te doen of actief in beweging te zijn.

Daarnaast kan men rekening proberen te houden met de gevolgen van de lage bloeddruk door niet direct recht te gaan staan wanneer men ’s ochtends wakker wordt. Beter gaat men eerst even op de rand van het bed zitten zodat het lichaam aan deze veranderde houding kan wennen en men dus minder last zal hebben van duizeligheid. Heeft men een gevoel van duizeligheid, op welk moment van een dag dan ook, dan kan men beter even gaan zitten.

Is de bloeddruk aanzienlijk te laag dan kan een arts besluiten om middelen te geven die het bloedvolume laten toenemen waardoor de klachten verdwijnen.