Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Behandeling premenstrueel syndroom of PMS
De meeste vrouwen met premenstruele klachten hebben zelf al veel geprobeerd om de symptomen te verlichten of laten verdwijnen. Men gaat wandelen in de buitenlucht en rust om het nare gevoel of bijvoorbeeld de hoofdpijn te laten verdwijnen. Veel vrouwen besluiten vaak pas om naar een arts te gaan als de spanningen in hun relatie of op het werk voelbare vormen aannemen. Men krijgt ruzie thuis, wordt genegeerd op het werk en kan nergens begrip vinden. Vrouwen in de omgeving die weten wat een premenstrueel syndroom is raden meestal een bezoek aan de huisarts aan.

De arts kan afhankelijk van de symptomen van het premenstrueel syndroom voor verschillende behandeling kiezen. Soms helpt een aangepast dieet om de klachten te verminderen. Koffie, vet, kruiden, maar ook alcohol en roken kunnen de klachten bij een premenstrueel syndroom verhogen. Extra vitamine B kan in sommige gevallen verlichting van de klachten geven. Een eenvoudige oplossing voor een premenstrueel syndroom kan het gebruik van de anticonceptiepil zijn. Door de anticonceptiepil vindt geen eisprong plaats en zijn er dus ook geen hormoonveranderingen. Ook extra progesteron kan verlichting *brengen.

Bij* een ernstigere mate van premenstrueel syndroom kan de arts een SSRI voorschrijven. Een SSRI werkt ontspannend en reguleert de invloeden van de hormoonwisselingen. De wisselende stemmingen verdwijnen en ook de angsten en spanningen verminderen, of verdwijnen helemaal. Soms kan een behandeling van de symptomen al voldoende zijn om met een premenstrueel syndroom te kunnen leven. Hierbij kun je denken aan pijnstillers tegen hoofdpijn, rugpijn en pijnlijke borsten. Maar ook aan plastabletten als je vocht vasthoudt. Verder kan praten over je premenstrueel syndroom begrip kweken in zowel huiselijke kring als op het werk. Zeg wat je voelt, begrip lijkt vaak een goede medicijn. De klachten en symptomen van een premenstrueel syndroom kunnen toenemen. Als je merkt dat de symptomen erger worden of je omgeving maakt je hierop attent maak dan een nieuwe afspraak met de huisarts. De ergste vorm van PMS wordt PMDD genoemd. Voorkomen van PMDD is belangrijk, heb je deze symptomen dan is een goede begeleiding, soms van een psycholoog nodig.