Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Behandeling voedselvergiftiging
Wanneer men te maken heeft met een voedselvergiftiging is het met name van belang om genoeg te drinken, zeker op het ogenblik dat men over moet geven. Indien men reeds meer dan twee dagen last van deze verschijnselen heeft dan laat men zich het best onderzoeken door een arts. Men dient er eveneens op te letten indien er personen hetzelfde hebben gegeten ook ziek zijn geworden. Tevens dient men alert te zijn op het ogenblik dat men terugkeert van een verre reis en opeens verschijnselen van een voedselvergiftiging heeft, het is dan van belang dan men zich laat onderzoeken. In extreme gevallen zoals wanneer men bloed over begint te geven, problemen met de ademhaling krijgt, de buik gezwollen is en de huid of de ogen geel zijn verkleurd dan gaat men het best zo spoedig mogelijk naar een ziekenhuis voor het uit laten voeren van de nodige *onderzoeken.

Voedselvergiftiging* gaat echter in haast alle gevallen vanzelf weer over. Behandeling ervan is dan ook maar zelden noodzakelijk. Het enige waar men voor uit dient te kijken is uitdroging. Deze kan ontstaan op het moment dat de diarree en het braken erg heftig zijn of meer dan drie dagen achtereen aan blijven houden. In een dergelijk geval dient men dan ook de huisarts van deze klachten verwittigen zodat deze gepaste maatregelen kan treffen, eventueel na het uitvoeren van lichamelijk en/of *laboratoriumonderzoek.

Wanneer* een jong kind of een oudere persoon te maken krijgt met een voedselvergiftiging dan dient men extra goed te letten op tekenen van die kunnen wijzen op uitdroging. Zowel jonge kinderen als mensen op een hoge leeftijd zijn daar erg gevoelig voor. Maar eveneens indien men medicatie gebruikt en een voedselvergiftiging krijgt dan dient men direct contact op te nemen met de huisarts. Deze kan men vertellen of het kwaad kan wanneer men een dosis overslaat. Verder kan een huisarts in het geval van een voedselvergiftiging die veroorzaakt is door een bacterie een antibioticakuur voorschrijven om zo de bacterie te lijf te kunnen gaan en de klachten te kunnen verhelpen. Vaak is dit onnodig en herstel men op eigen kracht.