Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Omgaan boulimie
Het omgaan met boulimie ligt in de eerste plaats bij de boulimie patiënt zelf. De reden hiervoor is het verstopte gedrag, de omgeving heeft vaak niet door dat iemand aan boulimie lijdt tot er lichamelijke gevolgen zichtbaar worden. Voor de omgeving is het belangrijk om alert te zijn als iemand steeds vaker een afspraak afzegt, niet mee aan tafel gaat of vaak buikkrampen heeft. Helemaal in het begin kun je eigenlijk niets anders doen dan proberen om er achter te komen of je vermoeden waar is. De persoon met boulimie zal dit steevast blijven ontkennen omdat men zich schaamt.

Spreek iemand met boulimie niet bestraffend toe, vergeet niet dat boulimie een aandoening is die levensgevaarlijke vormen aan kan nemen. Helemaal in het beginstadium kun je proberen het vertrouwen te winnen zodat de patiënt met boulimie zich kan uiten. Lukt dit niet neem dan contact op met de huisarts voor advies. Het is belangrijk dat iemand met boulimie zich zo snel mogelijk laat behandelen om de gevolgen van boulimie zo laag mogelijk te houden. Begeleidt de persoon met boulimie naar de arts en laat weten dat jij er alle vertrouwen in hebt dat alles goed komt. Beschaam nooit het vertrouwen door rond te vertellen dat iemand boulimie heeft, zeker niet als deze persoon steun bij je zoekt. Vaak worden goedbedoelde op- of aanmerkingen gemaakt waardoor de boulimie patiënt het vertrouwen verliest en zich helemaal gaat afzonderen zonder hulp.

De behandeling van boulimie kan pas succesvol zijn als ook de boulimie patiënt heeft dat alles goed zal komen. Na de behandeling moet de patiënt zelf leren omgaan met boulimie. Vooral in moeilijke situaties kan men gemakkelijk een terugval krijgen. Het is belangrijk dat je iemand zoekt die je kan bijstaan in de moeilijke perioden. Een praatgroep voor ex boulimie patiënten kan hierbij waardevol zijn. Iedereen in de praatgroep weet precies waar je vandaan komt en wat er nog voor je ligt. Men ondersteunt, helpt en adviseert elkaar. Voel je dat je de ziekte niet meer in de hand hebt ga dan meteen terug naar de huisarts en vraag om hulp.