Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Gordelroos kinderen
Omdat bijna elk mens ooit een infectie met het waterpokkenvirus door heeft gemaakt kan in principe iedereen ook gordelroos ontwikkelen. Personen die ouder zijn dan zestig jaar hebben de meeste kans om gordelroos te krijgen. Bij kinderen wordt gordelroos slechts zeer zelden waargenomen.

Hoewel gordelroos geen echte ziekte is welke onder een heleboel kinderen voorkomt kan het toch mogelijk gebeuren dat jonge kinderen gordelroos krijgen. De meeste kinderen welke met gordelroos te maken krijgen hebben in hun eerste levensjaar reeds de waterpokken doorgemaakt. Kinderen die nog geen waterpokken door hebben gemaakt krijgen bij besmetting met het verantwoordelijke virus geen gordelroos maar waterpokken, door de besmetting wordt het waterpokken virus in het lichaam namelijk geactiveerd. Het verloop van de gordelroos is bij kinderen gelijk aan die bij volwassen personen.

Baby’s hebben nog geen immuunsysteem zoals een volwassene of een groter kind dat wel hebben. Om die reden dient men met een baby welke is besmet door gordelroos direct naar een arts te gaan. De kans op complicaties is namelijk groter bij een baby. Vaak kiest een arts bij een erg jonge en pasgeboren baby’s voor een opname in het ziekenhuis in verband met een constante controle. Beter is het echter om een baby weg te houden bij mensen die lijden aan waterpokken of aan gordelroos.

Kinderen die lijden aan gordelroos zullen jeuk hebben en krabben of wrijven om deze weg te halen. Dit zal men echter moeten proberen te voorkomen. Men kan een mentholtalkpoeder gebruiken om de jeuk tegen te gaan. Deze poeder zorgt ervoor dat het kind minder last heeft van het vocht dat uit de openspringende blaasjes afkomstig is. Het vocht wordt namelijk door het poeder opgenomen, dus heeft het kind niet zoveel jeuk. De blaasjes zelf moet men verzorgen en afdekken met behulp van zachte wondgaasjes, deze gaasjes hechten niet aan de huid en laten de nodige lucht door. Bij het verzorgen moet men controleren of het kind niet heeft gekrabd en er geen infectie ontstaan is. In het geval van een kind met gordelroos dient men altijd een arts te bezoeken om het na te laten kijken.