Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Buikkrampen symptomen
De symptomen bij buikkrampen bestaan in de eerste plaats in de meeste gevallen uit heftige pijnaanvallen. Tijdens een aanval van buikkramp begint men vaak heftig te transpireren. Ook kan het gezicht een vuurrode kleur krijgen. Vaak neemt iemand een gebogen houding aan en is bewegen moeilijk, zo niet onmogelijk tijdens de aanval van buikkrampen. Tijdens de buikkrampen houden de meeste mensen hun adem in, dit kan de pijn en het aantal buikkramp aanvallen nadelig beïnvloeden. Niet alleen leg je nog meer belasting op de spieren, er wordt ook geen zuurstof toegevoerd.

Bij de meeste krampen in het lichaam is strekken belangrijk om de krampen op te heffen. Bij buikkrampen is strekken meestal niet mogelijk. Enige hulp kan puffend ademen of een warme kruik bieden. Door het inhouden van de adem worden veel mensen met buikkrampen misselijk en gaan overgeven. Op het moment van de buikkrampen trekken de getroffen spieren samen, het gebied in de buik voelt tijdens de buikkrampen hard aan. Tijdens de buikkrampen worden de overbelaste spieren extra belast, hierdoor kunnen beschadigingen ontstaan aan de spier- of spieren. Het gevolg is dat ook na de buikkrampen men pijn blijft voelen tot de spieren zichzelf hebben hersteld.

Buikkrampen kunnen geestelijk- en lichamelijk vermoeiend zijn, uitputting kan dan ook een symptoom bij buikkrampen zijn. Afhankelijk van de oorzaak van de buikkrampen kunnen er verschillende bijverschijnselen of symptomen optreden. De pijn van de buikkrampen kan gaan uitstralen naar andere lichaamsdelen zoals bijvoorbeeld de rug. Met uitstralende pijnen en buikkrampen die vergezeld gaan van hoge koorts moet je altijd voorzichtig zijn. Buikkrampen kunnen tijdelijk optreden maar ook langdurig- of chronisch optreden. Bij korte buikkramp aanvallen is de oorzaak vaak niet ernstig. Houden buikkrampen lang aan of komen ze regelmatig terug, ga dan naar de huisarts. Door de uitputting en de overspannen spieren verlaagt de weerstand, ook kan er ernstige schade ontstaan aan de spieren. Vaak is verder onderzoek nodig om de oorzaak van de buikkrampen te achterhalen en te herstellen als dit mogelijk is. Bij spierziekten en darmaandoeningen kunnen buikkrampen vaker optreden. Vaak krijgt men medicijnen om de symptomen te bestrijden.