Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Stress behandeling
Een vorm van lichte stress maakt iedereen wel mee, vaak is het een tijdelijke toestand die vanzelf weer overgaat. Sommige mensen presteren zelfs beter onder stress, ze hebben de druk nodig om tot grote hoogten te komen. Deze vormen van stress zijn niet erg en hiervoor heb je dan ook geen benadeling nodig. Anders is het als stress je leven zodanig gaat beïnvloeden dat je kwaliteit van leven wordt aangetast. Een stress behandeling is dan niet meer optioneel maar noodzakelijk. Je kunt zowel lichamelijk- als geestelijk ziek worden als je niets doet aan stress. De stress behandeling moet gericht zijn op het oplossen van het probleem dat stress veroorzaakt en op de verschijnselen die hierdoor zijn opgetreden.

Stress behandeling kan bestaan uit ademhalingsoefeningen, tijdelijke medicatie om tot rust te komen, een doorverwijzing naar een psycholoog, maar ook uit therapeutische behandelingen. De stress behandeling waarvoor gekozen wordt is afhankelijk van de gevolgen die iemand ondervindt. De grootste oorzaak van stress in deze tijd is een grote schuldenlast of angst om baanverlies. Bij schuldenlast kan men slechts adviezen geven. Het is aan de persoon zelf of deze de adviezen ter harte neemt. Schuldsanering neemt vaak een groot deel van de stress weg. Een gesprek met je baas kan opheldering geven betreffende de toekomst. Ga niet met je handen in het haar zitten als de toekomst onzeker lijkt maar onderneem actie. Ga op zoek naar een andere baan, vraag omscholing aan of misschien kun je zelf wel iets opstarten met hulp van de gemeente waar je woont.

Mensen die problemen krijgen met een chronische stress situatie krijgen vaak meerdere lichamelijke- en geestelijke problemen. Men kan niet meer slapen, niet meer eten, krijgt ademhalingsmoeilijkheden en zelfs hartklachten kunnen optreden. In dit geval zal de aandacht van stress behandeling eerst uit behandeling van de klachten bestaan omdat een patiënt in een gevarenzone komt. Zodra de specialist denkt dat je de situatie aankan zal hij adviseren om een psycholoog bij de behandeling te betrekken. Let op de signalen die je lichaam geeft voor stress chronisch wordt. Zoek tijdig de hulp die je nodig *hebt.

*