Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Wat is ADD?

Steeds vaker krijgen kinderen te maken met ADD, een vorm van ADHD. Wanneer uw eigen kind met een van beide aandoeningen te maken krijgt, zal dit gepaard gaan met veel stress en wellicht problemen voor u of uw kind zelf. Vaak zijn verschijnselen van ADD namelijk een makkelijke toegeving aan verslavingen, concentratieproblemen bij het studeren en bijvoorbeeld het moeite hebben met wijzigingen in een programma. ADD is een aangeboren afwijking en heeft niets met de opvoeding of omgeving van een kind te maken, althans dat vormt niet de direct aanleiding voor ADD.

In dit artikel gaan we in op een aantal van de veel geziene klachten bij ADD, die betrekking hebben op het kind zelf. Naast deze symptomen van ADD zijn er vanzelfsprekend nog veel meer kenmerken te bedenken, die ontstaan door de ADD. Mocht u twijfelen of uw kind ADD heeft, laat u dan adviseren door een arts om zekerheid te hebben.

Kinderen zijn verslavingsgevoelig


Kinderen die last hebben van ADD zijn over het algemeen verslavingsgevoeliger dan leeftijdsgenoten of mensen zonder ADD. Dit kan zowel in de vorm van bijvoorbeeld roken en drank zijn, maar ook op vlakken als een game- of gokverslaving. Het is van groot belang om uw kind goed in de gaten te houden als u vermoedt dat deze ADD heeft. Het is zeker voor een kind niet altijd even makkelijk om de schadelijke gevolgen van een verslaving zelf in te zien.

Concentratieproblemen bij studeren


Een ander bekend symptoom van ADD, en ook zeker van ADHD, is een concentratieprobleem tijdens het studeren, colleges of lessen in de klas. Het is voor een kind met ADD van groot belang om een duidelijke structuur te hebben in zijn of haar werk, zodat het overzichtelijk en behapbaar is voor het kind. Laat u hierover bijpraten door een arts of leerkracht, zodat u ook voor uzelf weet welke stappen u kunt zetten om de concentratie van uw kind te bevorderen.

Stress door onverwachte veranderingen


Tot slot hebben veel kinderen met ADD moeite om veranderingen in de planning te accepteren, omdat een kind met ADD het overzicht hierdoor kan verliezen. Zeker als deze wijziging last-minute wordt doorgevoerd. Het is voor een kind met ADD essentieel om de tijd te krijgen om de omschakeling in zijn of haar hoofd te maken. Wanneer hem/haar deze tijd niet gegund wordt, kan een dergelijke verandering gepaard gaan met een boze bui.