Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Verschil tussen genotype-dieet en bloedgroep-dieet
Het genotype-dieet is een soort vervolg van het bloedgroep-dieet. Dit dieet gaat namelijk niet alleen uit van de bloedgroep van een persoon maar ook van een zestal genotypen waartoe men kan behoren. Elk genotype heeft daarbij een aantal voedingsmiddelen die men juist wel of beter niet kan eten. Bij het bloedgroepen dieet baseert men de goede en minder goede producten enkel of de bloedgroep van een bepaald persoon. Volgens het bloedgroepdieet zou ieder mens moeten eten zoals de voorouders dit ook deden. De bloedgroepen zouden immers verband houden met de migratie van de mens over de aarde.

Iemand die bijvoorbeeld bloedgroep O heeft zou hetzelfde dienen te eten als een jager en met name veel eiwitten op het menu moeten zetten in de vorm van vis en vlees. Daarentegen zouden mensen die bloedgroep A hebben meer overeenkomsten vertonen met een agrariër en dus veel fruit en groente dienen te eten vanwege de koolhydraten die deze producten bevatten.

Het genotype-dieet gaat echter verder dan alleen de bloedgroep van een persoon om het dieet vast te kunnen stellen. Men zal eveneens kijken naar de persoonlijke fysieke kenmerken en de geschiedenis van familie waartoe men behoort. Door het genotype-dieet te volgen zou men, net als het bloedgroepdieet niet alleen gezond kunnen blijven, minder snel ziek worden en lichaamsgewicht kunnen kwijtraken, maar ook in staat worden gesteld om de genetische toekomst te veranderen of beïnvloeden.

Voor allebei de dieetvormen zal men echter eerst te weten dienen te komen welke bloedgroep men heeft, en eventueel tot welke genotype, men behoort, alvorens met met een dieet van start kan gaan. Het genotype-dieet zal een nog verdere onderverdeling maken tussen de verschillende groepen dan het bloedgroepdieet doet en daardoor zich dus nog beter tot kunnen spitsen op elk individueel mens.

Zoals wellicht al duidelijk is, is het genotype-dieet van recentere datum dan het bloedgroepdieet. Toch richt dit dieet zich met name op het voedingspatroon zoals de voorouders van de mens dat kenden in het verre verleden. Het bloedgroepdieet kent daarentegen slecht een viertal verschillende groepen (het genotype zes, te weten, jager, verzamelaar, leraar, verkenner, krijger en nomade).