Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Bloedgroepdieet
Het bloedgroepdieet is erg eenvoudig en daarbij probeert men die voedingsmiddelen te vermijden die niet te verenigen zijn met een bepaalde bloedgroep. Er is dus geen sprake van goede of slechte voedingsmiddelen, maar wel voedsel dat wel of juist niet bij een zekere bloedgroep past. Door het bloedgroepdieet te volgen vermijdt men voeding welke afweerreacties oproept. Hierdoor levert het dieet een belangrijke bijdrage aan het ontlasten van het lichaam met als gevolg dat het immuunsysteem sterker zal worden, men meer energie krijgt en minder snel vermoeid is, de stofwisseling zal verbeteren met als gevolg verlies van lichaamsgewicht. Met andere woorden: met het bloedgroepdieet wordt dus meer recht gedaan aan de onderlinge verschillen tussen diverse mensen.

Elke bloedgroep heeft dus een aantal voedingsmiddelen die men beter niet kan gebruiken terwijl andere juist een erg positieve uitwerking zouden hebben. Hoewel het dieet door de wetenschap niet is bewezen zijn er toch steeds meer mensen die beweren er baat bij te hebben (gehad). Nadeel is wel dat men op de hoogte m,oet zijn van de eigen bloedgroep.

Mensen die bloedgroep O hebben kunnen het best eiwitten (die in bijvoorbeeld vlees en vis zitten) nuttigen en slechts geringe hoeveelheden koolhydraten eten. Tarwe en bepaalde andere granen kunnen voor problemen zorgen terwijl goede producten voor deze bloedgroep onder andere lams- en rundvlees, tong en kabeljauw, walnoten, uien, andijvie, feta en pruimen zijn.

Heeft men bloedgroep A dan kan men het best zoveel mogelijk vegetarisch eten en veel koolhydraten gebruiken maar slechts weinig zuivel en vet kiezen. Goede voedingsmiddelen voor bloedgroep A zijn bijvoorbeeld zalm en makreel, sojaproducten, linzen, olijfolie, broccoli, spinazie, ananas, abrikozen, tamari, koffie en groene thee.

Voor bloedgroep B is het best een gevarieerde voeding te kiezen die bestaat uit: vis, vlees, groenten en granen. Bloedgroep B is de enige bloedgroep welke zuivelproducten goed verdraagt! Goede producten zijn onder andere: yoghurt, sardines, olijfolie, limabonen, worteltjes, bananen, rijstproducten en druivensap.

Bloedgroep Ab zal een combinatie dienen te maken van de voor- en nadelen van de bloedgroepen A en B. Bloedgroep AB gedijt prima op producten als forel, lamsvlees, pinda’s, kwark, komkommer, rijstproducten en kersen.

Verspreid over heel de wereld zijn er een groot aantal mensen die beweren veel baat te hebben bij het volgen van het zogenaamde bloedgroepdieet van Peter D’Adamo. Bij dit dieet gaat men uit van de vier verschillende bloedgroepen, te weten bloedgroep O, bloedgroep, A, bloedgroep B en bloedgroep AB. Voor...

Hoewel een heleboel mensen, die het bloedgroepdieet hebben gevolgd, of dit nog altijd doen, zeggen dat dit dieet tamelijk gevarieerd is en eenvoudig toe te passen doordat men behoorlijk wat ruimte heeft bij de keuze van de producten en de hoeveelheden niet beperkt zijn. Deze mensen bevestigen tevens dat zij...