Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Polystyreen isolatie
De goedkoopste manier van isoleren is het gebruik van polystyreen isolatie. In de volksmond staat polystyreen beter bekend als tempex. Polystyreen heeft de unieke eigenschap dat het warmte isolerend, maar ook geluidswerend werkt. Het Polystyreen laat zich gemakkelijk behandelen, het materiaal is licht en kan daarom ook op grotere hoogten gemakkelijk zelf geplaatst worden. Je kunt polystyreen platen in verschillende grootte, breedte en dikte kopen. Daarnaast zijn er ook de bekende polystyreen balletjes. Polystyreen is bovendien een goedkoop materiaal. Mensen die niet zoveel geld aan isolatie kunnen besteden kunnen door het gebruik van polystyreen isolatie toch flink besparen. Een aangenaam voordeel is vooral voor deze mensen het wel heel snel terugverdienen van de investering. Het effect van de isolatie kan bovendien nog verhoogd worden door het bekleden van het polystyreen met goedkoop aluminiumfolie voor een reflecterend *resultaat.

Om* de polystyreen isolatie passend te maken heb je niet meer nodig dan een rolmaat en een afbreekmesje. Voor eventuele kieren kun je kit gebruiken. Naast de polystyreen isolatieplaten en bolletjes is er ook een schuimvorm. Het polystyreen isolatieschuim wordt voornamelijk tussen de muren gebruikt. Gebruik de polystyreen isolatie op alle plaatsen waar de warmte kan ontsnappen. Denk hierbij aan de binnenkant van het dak, de muren en de kruipruimte. Als je een zolder hebt dan kun je de vloer isoleren als extra isolatie tussen het dak en het huis. De polystyreen isolatie kun je gemakkelijk afwerken met bijvoorbeeld plaatwerk of latex. Hoe dikker de polystyreen isolatie platen zijn hoe beter de isolatie. De kruipruimte van een huis is de oorzaak voor optrekkende kou. Zorg dat de vloer van het huis goed dicht is, vul de kruipruimte met tempex bolletjes. Als het grondwater stijgt worden de bolletjes van polystyreen die blijven drijven tegen de onderkant van de vloer gedrukt. Leg een vilten ondervloer als je vinyl hebt, of vloerbedekking. Vloerbedekking houdt de warmte beter vast.

De buitenmuren van een huis voelen vaak koud aan, ook in de woonkamer kun je hiervoor polystyreen isolatie gebruiken. Omdat je de polystyreen isolatie platen hier afzet heb je niet de dikste platen nodig, zo blijft de ruimte zoveel mogelijk bespaart. Je kunt voor een dubbel isolerend effect de polystyreen isolatie afzetten met houtvezelplaten, maar je kunt ook gewoon hard- of zachtboard gebruiken. Het bovenmateriaal is afhankelijk van de afwerking. Het goedkoopst- en aan te brengen op alle materialen is behang. Loop het huis door als je klaar bent met isoleren. Tocht of licht doorkomende kou is in de geïsoleerde ruimten in de meeste gevallen direct voelbaar. Werk de eventuele vergeten kieren bij met kit. Plaats tochtstroken bij ramen en deuren. De goedkope polystyreen isolatie zorgt voor een aangename warmte in huis en een lage energierekening.