Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Behandeling brandend maagzuur
In de meeste gevallen gaat brandend maagzuur vanzelf weer over zonder dat men hiervoor een behandeling dient te ondergaan. Verder zijn er nog een aantal leefregels waardoor men de kans op het ontstaan van brandend maagzuur kan voorkomen.

Op de eerste plaats kan men niet te vet eten en ervoor zorgen dat men niet te grote porties in één keer eet. Beter is het om meerdere kleine maaltijden op een dag te gebruiken dan drie grote. Verder is het goed om niet te snel te gaan eten. Door hier de tijd voor te nemen en het eten goed te kauwen zal het maagzuur minder snel in de slokdarm terugstromen.

Na de maaltijd plat gaan liggen is eveneens niet aan te raden, de zure inhoud van de maag kan dan immers eenvoudig de slokdarm in gaan stromen. Kort voordat men wil gaan slapen is het daarom ook niet aan te bevelen om nog wat te eten. De maag heeft namelijk zo´n drie uur nodig om het eten te kunnen verteren.

Op het moment dat men, met name ´s nachts, last heeft van brandend maagzuur dan kan men veel baat hebben bij het verhogen of het omhoog plaatsen van het hoofdeinde van het bed. Daarnaast wordt aangeraden om zogenaamd prikkelend voedsel voor de maag te vermijden. Hierbij kan men onder andere denken aan± koffie, alcoholische drank, frisdrank met koolzuur, sinaasappelsap en voedwel dat scherp is gekruid. Deze producten zetten de maag aan tot de productie van maagzuur waardoor de kans op brandend maagzuur vergroot wordt.

Maar ook zaken zoals het dragen van te strakke kleding of het tillen van te zware dingen kunnen brandend maagzuur tot gevolg hebben doordat de druk op de maag erdoor wordt verhoogd. Dit geldt eveneens voor het hebben van een te dikke buik, ook deze duwt constant op de maag met brandend maagzuur als gevolg. Een aantal andere factoren die brandend maagzuur tot gevolg kunnen hebben zijn± verstopping, roken en stress. Al deze factoren voorkomen is veel beter dan het gebruik van middelen tegen een brandend maagzuur, welke het maagzuur omzetten in ondermeer water en lichaamseigen stoffen.