Mensen* die lijden aan coeliakie dienen voor de rest van hun leven een streng gliadine-vrij (in de volksmond glutenvrij, maar verschillende gluten-houdende granen worden gezien als vrij van gluten) dieet te volgen. De handel in glutenvrije producten is steeds meer in opkomst. Onder andere teff en producten welke gebaseerd zijn op maïs, rijst en boekweit worden als alternatief gebruikt. Havervlokken kunnen gluten bevatten op het moment dat deze verwerkt zijn door een machine welke eveneens glutenproducten heeft verwerkt. Aangezien gluten in zoveel voedingsmiddelen voorkomt is het erg lastig om een glutenvrij dieet te volgen. Om ervoor te zorgen dat toch alle belangrijke voedingsstoffen in voldoende mate binnen worden gekregen is het aan te bevelen begeleiding te zoeken in de vorm van een diëtist.
Deze dietist is immers gespecialiseerd op het gebied van voeding en intoleraties voor bepaalde stoffen die hierin voor kunnen komen. Er kan dan een speciaal dieet samen worden gesteld zodat de patiënt die lijdt aan coeliakie precies weet wat men wel en wat men beter niet zou kunnen eten. Goed opletten wat men kan eten is echter altijd het devies.