Tag foutmelding <txp:rvm_related_articles limit="5" wraptag="ul" break="li" label="Bekijk ook eens" labeltag="p"
section_exclude='<txp:section title="0" />'/> ->  Textpattern Error: Unknown column 'NULLDATETIME' in 'where clause' while_parsing_page_form: default, geen
Tag foutmelding <txp:/> ->  Textpattern Warning: Deze tag bestaat niet while_parsing_page_form: default, geen
Groene thee: voordelen voor de gezondheid
Groene thee is de laatste tijd steeds populairder geworden als drank, met name mensen die op hun gezondheid letten of die af willen vallen, zijn het steeds vaker gaan gebruiken. De drank is niet alleen puur natuur maar heeft ook een heleboel voordelen. Toch is het niet echt een drank die alleen bij deze tijd hoort want de talloze voordelen waren al eeuwenlang bekend bij de Chinezen. Zij maken dan ook al sinds de oudheid gebruik van de voordelen die de groene thee hen te bieden heeft.

Een belangrijk voordeel van het gebruik van groene thee is het feit dat deze bescherming kan bieden tegen allerlei allergische reacties en hart- en vaatziektes enigszins tegen kan gaan. Verder kan het drinken van groene thee de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het lichaam reguleren want eveneens een gunstig effect heeft op de gezondheid.

Sommige bronnen beweren zelfs dat groene thee de groei van tumoren in het geval van kanker zou weten te remmen. Hier zijn echter nog een heleboel vraagtekens bij geplaatst door een aantal vooraanstaande wetenschappers. Daarnaast zou de groene thee de veroudering tegen kunnen gaan en dan met name de veroudering van de huid zou sterk verminderen als men regelmatig van deze thee zou drinken.

Van groene thee wordt verder beweerd dat het drinken ervan, en dan wel zonder toevoegingen zoals suiker en/of melk, de tanden en kiezen kan beschermen tegen cariës. Bovendien wordt gezegd dat groene thee een antivirale en een antibacteriële werking zou hebben en dus allerlei virale en bacteriële infecties tegen zou kunnen gaan. Ook zou het drinken van de thee de bloedsuiker op peil brengen en houden evenals het metabolisme van het lichaam versnellen.

Naast al deze voordelen kan men groene thee beter toch niet overdreven veel drinken. Hierdoor zou men namelijk slapeloosheid in de hand kunnen werken. De groene thee bevat, net als alle andere theesoorten en ook koffie, de stof cafeïne. Men kan beter niet meer dan vier koppen groene thee op een dag drinken en dat beter helemaal niet doen vlak voor het slapen gaan omdat dit anders mogelijk slaapproblemen zou kunnen veroorzaken.